Reklamacja puchowej kurtki

• Autor wątku Autor wątku martyna.t
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martyna.t

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam! Potrzebuję pomocy w sprawie reklamacji kurtki puchowej. Od niedawna zajmuję się reklamacjami w sklepie w którym pracuję i mam pewien dylemat . W kwietniu klientka przyniosła kurtkę do reklamacji. Reklamacja dotyczyła rozejścia szwu na plecach (na dł. ok 2 cm, widoczne przy naciągnięciu materiału). Kurtkę dałam do naprawy. Po odebraniu kurtki klientka stwierdziła ze krawcowa porozciagala szwy na podszewce ( malo prawdopodobne), poniewaz nie mialam zadnej informacji o pierwotnym stanie podszewki to ponownie dalam kurtke do naprawy. Po 2-ch dniach od odbioru klientka przyszła po raz kolejny, tym razem reklamując inny szew (rowniez 2cm widoczny tylko przy naciagnieciu materiału) i dodatkowo stwierdziła ze kurtka po naprawie jest krzywa . Kobieta ewidentnie chce wyciągnąć od sklepu pieniądze za kurtkę która nie była tania. Jeśli chodzi o szwy to wydaje mi się że mogłabym powołać się na to ze niezgodnosc nie ma charakteru istotnego , natomiast nie wiem jak ustosunkować sie do "krzywej kurtki". Nie mam możliwości porównania z innym modelem.
Bede wdzięczna za sugestię co moge zrobić w tej sprawie.

Możesz spojrzeć i stwierdzić, że jest prosta, jeśli jest prosta.

Wg mnie jest prosta. Czy wystarczy napisać w uzasadnieniu ze organoleptycznie stwierdzono ze kurtka nie jest "krzywa" ? Jeśli dobrze zrozumiałam jeden z poradników tu zamieszczonych to klientka musiałaby udowodnić że wcześniej kurtka była "prosta" a "skrzywiła się po zszyciu szwu dł 2 cm . Czy mam rację?

Nie musisz nic pisać. Możesz napisać że nie stwierdzono występowania danej wady, że wymiary są symetryczne i takie same w symetrycznych elementach.

Ok, dziękuję za pomoc :)

Powrót