REKLAMACJA RADIA SAMOCHODOWEGO:(

• Autor wątku Autor wątku _ZYBI_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

_ZYBI_

Użytkownik
Odpowiedzi
51
Otóż rok temu dokładnie 30 czerwca 2006 kupiłem w Media Markt radio samochodowe. W sumie wybór padł na to radio gdyż sprzedawca mnie zapewnił iż posiada ono 2 letnią gwarancje to był główny powód który skłonił mnie właśnie do wyboru tej firmy. W lipcu tego roku okazało się iż w radiu przestał działać wyświetlacz więc udałem się do Media Markt w celu reklamacji. Tam mi powiedziano iż radio ma roczną gwarancję więc zareklamowałem je z tytułu niezgodności towaru z umową na podstawie ustawy dziś przyszedł list polecony z Media iż moja reklamacja nie została rozpatrzona pozytywnie a termin 14 został zachowany. Co robić czy mam jakieś dalsze prawa, jak mogę domagać się naprawienia tego sprzętu tym bardziej że nie było to zwykłe radio za 400zl, może spróbować reklamować w innym Media Markt??

jeśli "W sierpniu tego roku okazało się iż w radiu przestał działać wyświetlacz..." to znaczy, że masz jeszcze trochę czasu i możesz cieszyć się na razie sprawnym radiem....

[cytat="BOHO"]jeśli "W sierpniu tego roku okazało się iż w radiu przestał działać wyświetlacz..." to znaczy, że masz jeszcze trochę czasu i możesz cieszyć się na razie sprawnym radiem....[/cytat]

Hehe wszyscy dziś mówią o sierpniu i troszkę mi się udzieliło :lol:

A są jakieś konkrety w tej odpowiedzi MM?

Czy naprawdę nie da się nic więcej zrobić z tą reklamacją

[cytat="Kaziutek"]A są jakieś konkrety w tej odpowiedzi MM?[/cytat]

Jak nie można poznać szczegółów, to trudno powiedzieć czy "coś się da".

Przepraszam ze dopiero teraz pisze ale mam problemy z netem. Wiec odpisali tak: W nawiązaniu do zgłoszenia reklamacyjnego dotyczącego odtwarzacza samochodowego zakupionego dnia 30.06.06 pragnę poinformowac ze zgodnie z ustawa z dnia 27 lipca 02 o szczególnych warunkach sprzedazy konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego, odpowiedzialność za towar niezgodny z umową dotyczy chwili jego wydania. Sprzęt zostal zgłoszony do reklamacji 13.07.03 a więc ponad 12 miesięcy od chwili wydania . Do reklamacji nie została dołączona żadna ekspertyza potwierdzająca występowanie wady od momentu sprzedazy towaru. Od chwili wydania sprzęt funkcjonował bez zarzutu w związku z czym nie może być mowy o niezgodności towaru z umową. Mając powyzsze na uwadze nie znajduje podstaw do uznania panskiej reklamacji.

Przyslali jakis czas temu jeszcze jedno pismo w ktorym w sumie pisza to samo ale przedstawiaja opcje naprawienia sprzetu na moj koszt. Od chwili reklamowania nie bylem w MM ani się z nimi nie kataktowalem. Czy mam jeszcze jakieś szanse aby to MM usunął usterkę??

Wiec nic sie nie da zrobic?? Bo juz sam nie wiem czy jest szansa walki z MM czy nie?? :roll:

Wszystko wskazuje na to, że MM dokonał nowej, twórczej interpretacji ustawy.

Ja nie twierdzę że jest ona napisana dobrze i nie ma w niej sprzeczności - bo tak nie jest. Ale dotychczasowe orzecznictwo i komentarze zdają się nie podzielać stanowiska MM.

Więc udaj się do najbliższego rzecznika praw konsumenta i poproś o pomoc w napisaniu odwołania.

Powrót