reklamacja robota ***

• Autor wątku Autor wątku Hotelarz123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hotelarz123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dzień dobry,

Po roku użytkowania oddałem robota odkurzającego na gwarancji do sklepu ***.
Reklamacja zostało odrzucona przez sklep ze stwierdzeniem zalania koła.
Sprzęt został zwrócony popsuty, wcześniej był problem z wróceniem mopa do bazy, po serwisie mop przestał skręcać i po włączeniu urządzenia koło nie skręcało. Reasumując sprzęt wrócił bardziej popsuty, a zalanie koła nigdy nie miało miejsca.
Mop został oddany do innego serwisu czyli producenta ***. Nie naprawili oni również sprzętu na gwarancji, ponieważ produkt dostarczony do serwisu nie był produktem oficjalnym i nie może być obsłużony na gwarancji. W piśmie od serwisu jest informacja, że produkty nieoficjalne to: produkty,które zostały wprowadzone do obszaru gospodarczego niezgodnie z wytycznymi *** oraz/lub wyprodukowane z przeznaczeniem na rynek innego kraju lub lub zostały nienależycie nabyte od ***. Serwis również poinformował nas że nieoficjalne produkty nie podlegają gwarancji gdyż nie ma pewności, że produkt nie był modyfikowany. Dodatkowo w opakowaniu odkurzacza znajdowała się książeczka do urządzenia z firmy ***, gdzie w opisie gwarancja było napisane, że firma *** gwarantuje, ze produkty są wolne od wad, a serwis *** powiedział, że nie może podjąć się rozpatrzenia gwarancji.
Co w takim wypadku czy posinieniem zwrócić się do *** o odstąpienie umowy, bo nie wiem czy towar zakupiony jest oryginalny i zostałem wprowadzony w błąd?
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót