Reklamacja skraplacza klimatyzacji

• Autor wątku Autor wątku broge
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

broge

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam na forum,
otóż mam taki problem 17.10.2013 kupiłem chłodnicę klimatyzacji (skraplacz) do mojego auta na fakturę niedawno chłodnica uległa zniszczeniu (sama z siebie) więc pojechałem do sklepu zapytać się o możliwość reklamacji. Pan mnie poinformował ze są dwa lata gwarancji. Dnia 08.07.2015 oddałem chłodnicę w tym sklepie w którym ją kupowałem, dostałem pisemne potwierdzenie przyjęcia do reklamacji skraplacza klimatyzacji z terminem 14 dni roboczych i tu zaczyna się mój problem, ponieważ do tej pory nie mam żadnej informacji na temat mojej chłodnicy. kilkakrotnie dzwoniłem i Pan mnie informował, że żadnej odpowiedzi od producenta nie mają a jutro mija 23 dni robocze od daty złożenia reklamacji. Podczas ostatniego kontaktu telefonicznego ze sprzedawcą powiedział mi że "jest sezon urlopowy" i on na to nie ma wpływu.
Co w związku z tym mogę zrobić bo odzyskać pieniądze bądź nowa chłodnicę.
Z góry dziękuję za pomoc.

broge napisał:
dostałem pisemne potwierdzenie przyjęcia do reklamacji skraplacza klimatyzacji z terminem 14 dni roboczych
Tego nie rozumiem, możesz dokładnie zacytować ?
broge napisał:
Co w związku z tym mogę zrobić
Przeczytać warunki gwarancji, tam szukaj odpowiedzi.

Kanas napisał:
Tego nie rozumiem, możesz dokładnie zacytować ?

"Potwierdzam przyjęcie skraplacza klimatyzacji z auta Ford Focus de reklamacji. Termin odpowiedzi 14 dni roboczych."

Kanas napisał:
Przeczytać warunki gwarancji, tam szukaj odpowiedzi.

No problem w tym że nie wiem gdzie tego szukać mam. Szukałem na stronice producenta ale nic nie znalazłem (strona internetowa głównie po angielsku)

Powrót