T
Tiffany77
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 59
Witam. Jakiś czas temu mojemu synowi popsuł się tablet Lenovo zakupiony w EURO RTV AGD.Po prostu się wyłączył i już nie można go było włączyć,mimo tzw.resetowania.Wrócił naprawiony i było OK przez kilka dni.Znowu się wyłączył i znowu nie można go było włączyć.Poszłam do tego sklepu i powiedziałam,że chce wymiany sprzętu na nowy albo zwrot pieniędzy c.Po 1,5 tygodnia przyszło pismo od EURO RTV AGD z Warszawy,w którym piszą ,że "zgłoszone żądanie reklamacyjne nie może być uwzględnione. Weryfikacja techniczna reklamowanego towaru wykazała,że zgłoszona wada towaru nie wynika z niezgodności towaru z umową,a z przyczyn zewnętrznych,niezależnych od Sprzedawcy i niezwiązanych z towarem,jest skutkiem niewłaściwego użytkowania."
Mój syn używał tabletu zgodnie z jego przeznaczeniem,grał w gry ,oglądał bajki,robił zdjęcia itd. Nie rozumiem co to znaczy niewłaściwie użytkować tablet ponad to do czego on jest?:-x
Tablet nie był rzucany ani deptany ani żadne z tych rzeczy,więc o co chodzi?
Mam takie głupią(?) myśl,że po prostu nie chcą oddać kasy albo nowego sprzętu.Mój syn miał wcześniej ten sam problem ale wtedy nie zgłaszałam,że chcę zwrotu kasy lub wymiany na nowy sprzęt ... Kto ma rację,czy coś mogę z tym zrobić?
Mój syn używał tabletu zgodnie z jego przeznaczeniem,grał w gry ,oglądał bajki,robił zdjęcia itd. Nie rozumiem co to znaczy niewłaściwie użytkować tablet ponad to do czego on jest?:-x
Tablet nie był rzucany ani deptany ani żadne z tych rzeczy,więc o co chodzi?
Mam takie głupią(?) myśl,że po prostu nie chcą oddać kasy albo nowego sprzętu.Mój syn miał wcześniej ten sam problem ale wtedy nie zgłaszałam,że chcę zwrotu kasy lub wymiany na nowy sprzęt ... Kto ma rację,czy coś mogę z tym zrobić?