Reklamacja Tabletu - przekroczenie terminu naprawy

• Autor wątku Autor wątku Lacrooix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lacrooix

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,

Mam wielką prośbę do Was.

Za dobrze nie znam się na prawie :(

Dnia 2014-06-04 kupiłem tablet firmy Omna. Oczywiście po pół roku urządzenie się zepsuło. Oddałem na reklamację ( na karcie gwarancyjnej jest napisane iż produkt powinien być naprawiony do 14 dni roboczych w przypadku czekania na jakąś cześć z zagranicy okres gwarancji może wydłużyć się do 28 dni ).

W tym momencie mija 25 dzień roboczy od kiedy tablet jest w serwisie .
Gdy do nich dzwoniłem tydzień temu to powiedzieli że tablet znajduje się w serwisie zagranicznym ( pewnie chiny ) i nie mogą się określić kiedy tablet będzie gotowy .

Moje pytanie jest takie czy mogę żądać zwrotu gotówki bądź nowego urządzenia jeśli minie okres naprawy gwarancyjnej 28 dni ?

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam Lacrooix

Ostatnia edycja:
Lacrooix napisał:
Moje pytanie jest takie czy mogę żądać zwrotu gotówki bądź nowego urządzenia jeśli minie okres naprawy gwarancyjnej 28 dni ?
Odpowiedź znajdziesz w warunkach gwarancji.

tutaj znajdują się warunki gwarancji " http://www.omna.pl/?action=serwis&dzial=warunki-gwarancji" ja nic takiego nie widze ;/

Szkoda :( miałem jeszcze nadzieję, że jest jeszcze jakieś prawo konsumenta ;/

A teraz podczas tej reklamacji nie mogę tego zmienić ?

A mógłbym prosić o jakąś poradę dla zielonego ;/

yhh spodziewałem się lepszej pomocy , ale widzę że nie chętnie jej tutaj dostanę ;/

To jest bardzo dobra pomoc, ale trzeba chcieć z niej korzystać. Który punkt poradnika nie jest jasny?

Powrót