Reklamacja tatuażu

• Autor wątku Autor wątku matrix27k
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

matrix27k

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam! 8.07.2016 roku wykonałem po wcześniejszym umówieniu się poprzez jeden z portali społecznościowych,na którym studio ma profil tatuaż.W tamtym dniu nie otrzymałem za to paragonu ,żadnego rachunku zapłaciłem 700 zł i wyszedłem. Po zagojeniu pracy wspólnie z właścicielką studia uznaliśmy ,że konieczna jest poprawka ,która wykonana została 10.08.2016 roku niestety poprawka również była nieudana i tatuaż w stosunku do wzoru,który dostarczyłem do studia był mizerny. Uznałem,że osoby pracujące w tym studio nie są w stanie naprawić błędów w tatuażu i poprosiłem o zwrot pieniędzy na wykonanie poprawki w innym studio.Pani właścicielka odmawia zwrotu pieniędzy twierdząc ,że nie mam paragonu,który rzekomo został mi wydany. Co w takiej sytuacji mogę zrobić zgłosić sprawę do urzędu skarbowego za brak paragonu? Jak mogę zareklamować skutecznie tą usługę? Pani prosi o reklamację na piśmie z paragonem,jak takie pismo wystosować?

Witam, na Twoim miejscu bym porozmawiała z ta Panią na poważnie żeby się porozumieć ugodowo, a jeśli nie będzie do tego przychyla idź do organu żeby udzielił Ci odpowiedniej pomocy i Cie pokierują co masz załatwiać i gdzie ;)

Już próbowałem polubownie

Do reklamacji nie jest niezbędny paragon - wygooglaj, pierwszy wynik z UOKIK (urząd ochrony konkurencji i konsumentow). Pani powinna zrozumieć przekaz.

wolfmat napisał:
Do reklamacji nie jest niezbędny paragon - wygooglaj, pierwszy wynik z UOKIK (urząd ochrony konkurencji i konsumentow). Pani powinna zrozumieć przekaz.
Co w sytuacji gdy pomiędzy usługa a reklamacja nastąpiła zmiana właściciela studia i obecny właściciel twierdzi że nie odpowiada za poprzednika?!

Powrót