Reklamacja telefonu kom.

• Autor wątku Autor wątku sunnyluk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sunnyluk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam,

Półtora roku temu zakupiłem u jednego z głównych operatorów w "promocji" smartfon marki Prestigio. Kilka miesięcy temu zaczęły się dziać dziwne rzeczy (zawieszanie itp.) więc oddałem telefon do salonu na naprawę gwarancyjną.
Po 3 tygodniach otrzymałem telefon z powrotem. W opisie czynności napisano: "wgranie nowego oprogramowania".
Telefon działał w miarę ok przez niecały miesiąc. Po tym czasie zaczęły się kolejny raz te same problemy (zawieszanie, brak możliwości przeglądania internetu, rozłączanie rozmów, źle działający czujnik z przodu itp.). Telefon oddałem drugi raz na naprawę gwarancyjną.

Minęły już 4 tygodnie, telefonu nadal nie mam. Obstawiam, że znowu "wgrają soft" i za chwilę będzie się z nim dziać to samo.

Czy w tej sytuacji mam jakieś szanse na reklamację z tyt. niezgodności towaru z umową? Wady telefonu skutecznie uniemożliwiały mi korzystanie z jego podstawowych funkcji - dzwonienia.

Czy najlepiej złożyć takie pismo w salonie i czekać na odpowiedź teraz, przed zwróceniem mi telefonu?

Z góry dziękuję za pomoc.

Powrót