Reklamacja telefonu - odmowa naprawy

• Autor wątku Autor wątku tomaszz87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomaszz87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Mam problem z reklamacją telefonu. Pokrótce opiszę sytuację.

Telefon iPhone 4S kupiony w listopadzie 2015 roku w jednym z dużych sklepów elektronicznych. Ostatnio nastąpiły problemy z telefonem: telefonu nie można wyłączyć ( za każdym razem ponownie się uruchamia), bateria szybko wyładowuje się.

3 kwietnia 2017 w sklepie zgłosiłem niezgodność towaru z umową. Jako żądanie wskazałem doprowadzenie towaru do zgodności z umową przez nieodpłatną naprawę.

12 kwietnia telefonicznie poinformowano mnie o odmowie ze względu na uszkodzenie mechaniczne. Na emaila dostałem raport z serwisu, który załączam. Jako powód podano wyszczerbienia oraz odprysk na ekranie. Zaproponowano odpłatną wymianę telefonu.

Telefon był używany, miał drobne ryski ale stan według mojej opinii był przyzwoity. Na dole na ekranie była niewielka "kropka", nie powstała ona jednak w wyniku upadku a w czasie normalnego korzystania z telefonu (nie była używana folia ochronna). Z ekranem nie było żadnego problemu, reagował odpowiednio, nie było na wyświetlaczu żadnych plam, przebarwień itp, do ekranu nie miałem zastrzeżeń.

Załączam raport z serwisu oraz zdjęcia telefonu. Czy jestem w stanie coś z tym zrobić? Istnieje możliwość odwołania się od decyzji odmowy reklamacji? Jeśli tak to na co mogę się powołać?
Może nie znam się dobrze na telefonach ale wydaje mi się, zgłoszone przeze mnie usterki mimo wszystko nie mają związku z ekranem oraz jego stanem.

Pozdrawiam i będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi ;)

Raport:
gwarancja.jpg

Zdjęcia telefonu oraz wskazanej przez serwis wady:
https://image.ibb.co/goCvRQ/DSC_8543.jpg
https://image.ibb.co/eACJfk/DSC_8549.jpg

tomaszz87 napisał:
3 kwietnia 2017 w sklepie zgłosiłem niezgodność towaru z umową.

Nie ma już niezgodnosci towaru z umową. Jest rękojmia.

tomaszz87 napisał:
Pozdrawiam i będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi ;)

Załatw sobie korzystną opinię rzeczoznawcy i reklamuj telefon raz jeszcze,

poza tym przy takim koszcie lepiej juz pomyśleć o innym telefonie :)

Powrót