Reklamacja telefonu Xperia XZ

• Autor wątku Autor wątku marcin8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcin8

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam. Sprawa wygląda następująco: Mam wzięty w T-Mobile telefon Sony Xperia XZ, który po kilku minutach nagrywania filmu przegrzewa się i aparat zostaje wyłączony. Po pierwszej wizycie w serwisie W-support stwierdził, że usterka nie występuje a jakbym chciał oddać telefon ponownie do naprawy, to muszę dołączyć zdjęcia lub nagranie wspomnianej usterki. Tak zrobiłem i za drugim razem otrzymałem taką oto odpowiedź:
"Xperia XZ jest urządzeniem o wysokiej wydajności wyposażonym w czterordzeniowy 64-bitowy procesor oraz zaawansowany technologicznie aparat, które, mogą powodować wzrost temperatury urządzenia a co za tym idzie zatrzymanie pracy pewnych aplikacji, jak np. aplikacja aparatu.
To zachowanie urządzenia nie odbiega od normy i nie jest powodem do zaniepokojenia."
Telefon do serwisu nic nie dał więc zadzwoniłem do SonyMobilePL. Konsultant powiedział, że nie ma podstaw do przyjęcia reklamacji ponieważ to nie jest usterka tylko normalne zachowanie telefonu(zabezpieczenie przed przegrzaniem). Miły pan poinformował mnie, że to jest telefon a nie kamera, i służy do rozmów a nie do nagrywania:)
Proszę o jakieś porady co robić dalej bo nie chcę tak tego zostawić. To jest jakiś żart. Wypuścili bubel i wmawiają, że to jest normalne.:rolleyes:

Ostatnia edycja:
a) rękojmia
b) Miejski Rzecznik Konsumentów

ewentualnie setka innych podobnych tematów na forum.

marcin8 napisał:
Wypuścili bubel i wmawiają, że to jest normalne.

to twoje zdanie.

Powrót