Reklamacja telefonu

• Autor wątku Autor wątku alicjard
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alicjard

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam! Jestem nowa na forum, dlatego proszę o wyrozumiałość.
W maju 2014 kupiłam telefon, dokładniej Xperia Z, z przedłużeniem umowy w orange. W listopadzie oddałam telefon do naprawy, ponieważ ciągle się resetował, problem został rozwiązany, jednak od ponad miesiąca dzieje się tak znowu. 29 grudnia oddałam więc telefon znowu do Orange. Opisałam problem: Przy włączonym trybie oszczędzania energii (stamina) i włączonej transmisji danych telefon ciągle się resetuje. Zwykle z niecierpliwością czekałam na telefon jednak tym razem postanowiłam spokojnie poczekać, w internecie doczytałam że ten problem dotyka większości użytkowników sieci Orange, innych prawie nigdy. 12.01.15 dostałam telefon spowrotem, jednak bez żadnego dokumentu jak przebiegła naprawa, a problem nie został rozwiązany. Wykonałam telefon do firmy, do której mój telefon był rzekomo wysłany- okazało się, że nie odnotowali oni, żeby mój telefon był u nich po naprawie w listopadzie. Zadzwoniłam do mojego salonu orange, powiedzieli, że telefon BYŁ wysłany, ale papieru na to nie ma- mieli poszukać i oddzwonić; nie oddzwonili. Na 99% telefon nie został nawet wysłany do naprawy, tylko leżał sobie w salonie. Dodam, że w maju też oddawałam telefon i czekałam około 3 tygodni, bo przez nieuwagę wysłali mój SONY do salonu SAMSUNG. Mam tego dosyć, przetrzymują telefon w salonie, nie pomagają w naprawie. Telefon jest na mnie, nie na firmę. Telefon ma 6 miesięcy a był 3 razy w naprawie.. Tylko za trzecim razem tam nie trafił. Czy mogę żądać od orange wymiany telefonu na nowy lub zwrotu gotówki, ewentualnie wymiany na inny, też nowy telefon? Proszę o poradę, ponieważ zupełnie nie wiem jak się za to zabrać, jak powinno wyglądać pismo reklamacja? Posiadam dokumenty kiedy oddałam telefon, pewnie trzeba będzie je dołączyć? Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Ostatnia edycja:
Powrót