reklamacja telefonu

• Autor wątku Autor wątku kata1984
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kata1984

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Jakiś czas temu zakupiłam w salonie telefon.Wszystko było ok do czasu.Pewneg dnia leżał sobie na komodzie,zadzwonił przez 5 sekund i się wyłączył.Nie mogę go włączyć,naładować podłączyć do komputera poprostu nic z nim zrobić.Po złożeniu reklamacji została odrzucona bo to moja wina że tak się stało:mad:Zadnej informacji co mogło być przyczyną nic,tylko że ja jestem winna.Z tego co się orientuję od dzwonienia do mnie raczej się nie powinny psuć...Co dalej,jest sens walczyć?

Nie dostałaś żadnego raportu z serwisu, że telefon posiada uszkodzenia mechaniczne, czy ewentualnie jest zalany? Serwis odmawiając naprawy powinien to w jakiś sposób uzasadnić.

Twierdzą że został zalany choć nigdy nie miał kontaktu z wodą

No to kiepska sprawa, ponieważ gwarancja telefonu w tym momencie zostanie unieważniona przez serwis ze względu na "ingerencje cieczy".
Nie wiem, czy opłaca się pisać odwołanie do serwisu - ale nikt Ci tego nie zabroni.
Zalany telefon to nie zawsze sytuacja, w której Twój telefon ląduje np. w wannie - wystarczą ślady korozji na płycie głównej.
Spróbuj poszukać w swoim mieście niezależnego rzeczoznawcę, który również może wystawić taką ekspertyzę (niestety odpłatnie).

być może używałaś go na dworzu np. w trakcie deszczu w taki sposób ,że woda dostała się tam gdzie nie powinna...

Powrót