M
Misio1849
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
Witam, mój brat w maju tego roku kupił telefon smartfon w Euro AGD RTV za 300zł. Spadł mu i szybka pękla, ale telefon normalnie chodził. Po około 4 miesiącach z telefonem coś się stało, gdyż nie można było się do niego dodzwonić oraz on nie mógł nigdzie zadzwonić, jedynie na połączenia alarmowe. Telefon trafił do serwisu, po 3 tyg brat go odebrał. Została wymieniona antena i przeinstalowane oprogramowanie. Niestety już w chwili odebrania tel coś było z nim nie tak, jak przed oddaniem do serwisu. Po dwóch dniach brat znowu go zaniósł do sklepu, gdyż działo się to samo, nie można się było nigdzie połączyć ani nikt do niego się nie mógł dodzwonić. Dzisiaj przyszła odpowiedz z serwisu, ze reklamacje nie uznają:
Weryfikacja techniczna reklamowanego towaru wykazała, że zgłoszona wada towaru nie wynika z niezgodności towaru z umową, a z przyczyn zewnętrznych, niezależnych od Sprzedawcy i niezwiązanych z towarem, jest natomiast skutkiem niewłaściwego użytkowania. W takiej sytuacji odpowiedzialność Sprzedawcy jest wyłączona.
Domyślam się, że chcą wszystko zwalić na pękniętą szybkę. Dowiedziałam się również, że miesiąc wcześniej do serwisu trafiło tych samych telefonów aż 15 szt. Myślę, że na pewno, któryś z tych 15 szt mógł mieć taki sam problem jak i mój. Co w takiej sytuacji robić, czy da się coś zrobić?
Weryfikacja techniczna reklamowanego towaru wykazała, że zgłoszona wada towaru nie wynika z niezgodności towaru z umową, a z przyczyn zewnętrznych, niezależnych od Sprzedawcy i niezwiązanych z towarem, jest natomiast skutkiem niewłaściwego użytkowania. W takiej sytuacji odpowiedzialność Sprzedawcy jest wyłączona.
Domyślam się, że chcą wszystko zwalić na pękniętą szybkę. Dowiedziałam się również, że miesiąc wcześniej do serwisu trafiło tych samych telefonów aż 15 szt. Myślę, że na pewno, któryś z tych 15 szt mógł mieć taki sam problem jak i mój. Co w takiej sytuacji robić, czy da się coś zrobić?