Reklamacja telefonu

• Autor wątku Autor wątku Mathewpl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mathewpl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam wszystkich! Jeżeli umieściłem moj post w złym dziale to z góry za to przepraszam.

Przychodzę do was z pewnym problemem.
Otóż zakupiłem ostatnio telefon w sklepie ***
Wziąłem dodatkowa opcje zabezpieczenia ekranie folia która była dodatkowo płatna.
Po odebraniu telefonu i rozpakowaniu pudełka w środku znajdowała się kartka z informacja ze ekran został zabezpieczony. Mając zapewnienie przed owy sklep ze ekran został zabezpieczony nie zwracałem uwagi na ekran bo nie musiałem go już zabezpieczać.
Po kilku dniach zauważyłem ze ekran jest porysowany. Teoretycznie powinna być porysowana folia, ale po dłuższych oględzinach owej foli która miała być nie znalazłem i został porysowany ekran telefonu.
Kontaktowałem się ze sklepem zadając zadośćuczynienia i wymienienia telefon na nowy. Jedyna odpowiedz jaką uzyskałem to że mam przyjść do sklepu w celu naklejenia foli. A co z uszkodzonym ekranem który został porysowany przez ich błąd i nieprofesjonalne podeście do klienta? Towar jest niezgodny z umowa.
Na maile odpisują po 24/48h co według mnie jest robione celowo ponieważ w poniedziałek będzie 14 dzień od zakupu telefonu. Dzwoniąc na infolinie jestem olewany.
Czy mogę odesłać produkt i odstąpić od umowy jeżeli znajdują się na nim owe rysy? Czy sklep ma obowiązek wymienić mi telefon na nowy i zgodny z zawarta między nami umową?
Bo już mi do nich ręce opadają..
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jak mogleś nie zauważyć że na ekranie nie ma folii?
Coś mi tutaj nie pasuje.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

No właśnie tez jestem zdziwiony bo wydawało mi się że jest naklejona.
Wiem ze jestem w przegranej sytuacji, ale na logikę płace za folie żeby ją zerwać zaraz po zakupie?

Serio po zakupie telefonu nie sprawdziłeś czy folia jest równo naklejona, czy nie ma pod nią bąbelków powietrza ani jakiś paprochów? Nie wspomnę o takiej czynności jak sprawdzenie czy nie porysowali ci ekranu podczas nakładania folii. Co za beztroska. Jak masz teraz zamiar udowodnić że folii nie było? Przy naprawdę solidnych uderzeniach mimo folii też można porysować ekran. Moja żona miała dokładnie taki przypadek. Telefon wpadł jej między fotele w samochodzie. Przy wyciąganiu niestety został mocno pokiereszowany o ostre metalowe fragmenty fotela. Po ściągnięciu folii były niestety rysy na ekranie.

Ostatnia edycja:
Mathewpl napisał:
Czy sklep ma obowiązek wymienić mi telefon na nowy i zgodny z zawarta między nami umową?
Moim zdaniem towar nie jest zgodny z umową i masz podstawy do reklamacji z tytułu rękojmi (zakładam, że faktycznie folii nie ma). Jak, co, kiedy, wszystko znajdziesz na forum.
Choć z drugiej strony zastanawiam się czym po ekranie "jeździłeś", że po kilku dniach go porysowałeś. Papierem ściernym ? :wow:
Może jednak folia jest i ją porysowałeś ?
Edit;
Zgodnie z opisem owa folia jest całkowicie niewykrywalna ludzkim okiem, zatem jak miał sprawdzić, czy jest ?

Nie sprawdziłem i zdaje sobie z tego sprawę, że powinienem to zrobić i że jestem na przegranej pozycji, ale jeżeli w pudełku mam zaświadczenie o tym że ekran został zabezpieczony to folia powinna tam być i nie sprawdzałem ponieważ byłem przekonany ze ta folia faktycznie jest naklejona.
Macie racje, że to trochę nieodpowiedzialne że nie sprawdziłem czy ta folia na pewno tam jest, ale jeżeli płace i dostaje informacje że usługa została wykonana i folia naklejona to nie mam obowiązku tego sprawdzać ponieważ zgodnie z umowa w ich interesie jest zabezpieczenie ekranu, a nie w moim. Jeżeli bym kupował telefon bez opcji zabezpieczenia to logiczne ze po wyjęciu z pudełka sam bym go zabezpieczył i wtedy bym wiedział, że nic na ekranie nie jest naklejone.

Tak foli faktycznie nie było bo bez sensu żebym zrywał cos za co zapłaciłem nie małe pieniądze.
I tak jak wspomniałeś podobno jest nie zauważalna gołym okiem i idealnie docieta i dopasowana.
Szczerze nosiłem go w kieszeni w której nic nie było poza telefonem ������
Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Co do tego czy folia jest to próbowałem na rogach delikatnie spróbować odkleić ale nic nie było wyczuwalne, a będąc w sklepie sprzedawca stwierdził, że foli na ekranie nie ma.

Przepraszam za kolejny post chciałem edytować moj poprzedni
Dostosuje się do regulaminu

Powrót