Reklamacja towaru - wymiana, a zwrot gotówki

• Autor wątku Autor wątku bombelll
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bombelll

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,

w grudniu zakupiłem produkt w jednej ze znanej sieci drogerii, produkt nie działał poprawnie, złożyłem reklamację na produkt 16 stycznia, dziś otrzymałem tel., że w wyniku rozpatrzenia reklamacji sprzedawca zdecydował się na zwrot gotówki. Mi zależy na wymianie produktu na taki sam tej samej firmy lub innej (wyższa cena), nie chcę zwrotu gotówki, czy mam prawo żądać tego od sprzedawcy? Prawdopodobnie produktu, który reklamowałem nie ma już w sprzedaży, czy w takim wypadku mam prawo żądać od sprzedawcy wymiany na produkt droższy bez dopłaty lub z niepełną dopłatą?
Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Na formularzu nie pisałem żądania. Dział reklamacji uznał, że należy się zwrot pieniędzy i tyle, nie zgodzili się w rozmowie tel. na wymianę produktu.

edit:

Osoba z działu reklamacji nie powiedziała wprost w słuchawkę tel., że nie zgadzają się na wymianę, ale, że uznali, że będzie zwrot pieniędzy (na pytanie o możliwość wymiany).

Ostatnia edycja:
Żądać możesz. Ale czy żądanie zostanie spełnione? Wątpliwe. Skoro oddają Ci pieniążki, to możesz kupić inny produkt. Reklamacja załatwiona wzorcowo.

Powrót