reklamacja trampoliny uszkodzenie mechaniczne?

• Autor wątku Autor wątku szpeja
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szpeja

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, trzy dni temu zakupiłam przez internet trampoline. Została złożona zgodnie z instrukcją montażu. Wczoraj po powrocie z pracy zastaliśmy przewróconą od podmuchu wiatru w skutek czego uległa ona uszkodzeniu ( powyginane elementy konstrukcji). Czy w związku z brakiem informacji w instrukcji o konieczności zakotwiczenia w ziemi trampoliny mogę składać reklamacje tak aby nie została od razu odrzucona jako uszkodzenie mechaniczne? Jeśli tak to na jakie przepisy mogę się powołać. Z góry dziękuję za pomoc.

Czy jakbyś kupiła parasol ogrodowy, który by porwał wiatr, tez byś probowała wine zwalić na producenta? Moim zdaniem szanse na cokolwiek zerowe. Zniszczenia sa mechaniczne i powstały z waszej winy/działania siły wyższej.

Jak dziś zadzwoniłam do sklepu to Pani mi powiedziała, ze w instrukcji jest informacja o zabezpieczaniu jej na taki wypadek - na co ja jej powiedziałam że nie ma słowa o przymocowywaniu jej do podłoża co ją zdziwiło, dlatego mnie zaczęło zastanawiać czy to na pewno moja wina skoro oni myśleli ze taką informację zawarli.

Powrót