Reklamacja umowy z siecią komórkową gdy brak zasięgu

• Autor wątku Autor wątku Krystian83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krystian83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam

Kilka dni temu podpisałem umowę abonamentową z operatorem Orange. Umowa została podpisana na firmę. Niestety okazuje się, że w miejscu prowadzenia działalności (działalność prowadzę w domu więc również w miejscu zamieszkania) operator Orange ma słaby zasięg, podczas rozmów mam straszne zakłócenia a przy zlej pogodzie nie mam wcale zasięgu. Przez to nie mogą się nigdzie dodzwonić ani klienci nie mogą dodzwonić się do mojej firmy.

Chciałbym zrezygnować z usług tego operatora bez płacenia kary. Czy jest możliwe zareklamować taką umowę?

Witaj, zapewne nie, bez zapłacenia kary umownej, z uwagi na to, że zwykle umowy na bezprzewodowe usługi telekomunikacyjne mają klauzulę o tym, że usługa może być niedostępna z uwagi na obszar itd... Przeczytaj więc na początek dokładnie umowę. Chyba, że potrafiłabyś udowodnić, że operator w czasie podpisywania zagwarantował idealny zasięg w domu...

Pozostaje założenie w domu dodatkowej anteny zewnętrznej, co powinno rozwiązać problem zasięgu, tyle, że telefon zrobi się bardziej stacjonarny...

Powrót