Reklamacja usług pralni chemicznej

• Autor wątku Autor wątku Black_coffee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Black_coffee

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Bardzo proszę o pomoc w pewnej kwestii: oddałam płaszcz do czyszczenia chemicznego, który posiadał zapinanie wykonane z ekologicznej skóry. Po wykonaniu usługi klamra została zniszczona, a pokrywająca ją warstwa ekologicznej skóry cała postrzępiona. Oddałam płaszcz do reklamacji żądając naprawienia klamry bądź zwrotu kosztów płaszcza pomniejszonych o zużycie. Otrzymałam w terminie odpowiedź na reklamację poprzez sms, że odpowiedź jest do otrzymania w pralni. Zapytałam, jaka jest decyzja, a osoba bliżej nieokreślona (nie podpisała się) napisała ponownie, że jest ona do otrzymania w pralni. Napisałam, że nie jest to zgodne z prawem, gdyż do 14 dni mam otrzymać odpowiedź dotyczącą reklamacji nie zaś powiadomienie, że ona jest. Pracownik pralni zasłania się tym, że skoro złożyłam reklamację pisemnie również taką odpowiedź otrzymam (nie zostało to uzgodnione w czasie składania reklamacji) i mam ją sobie odebrać w pralni. Czy jeżeli do 14 dnia reklamacji Pracownik pralni nie powiadomi mnie o decyzji (nastąpi to we wtorek 22 listopada br.), mogę uznać, że nie uzyskałam odpowiedzi, więc będzie ona rozpatrzona na moją korzyść? Pragnę dodać, że na dokumencie widnieje mój adres oraz nr telefonu.

Bardzo proszę o odpowiedź w mojej sprawie.

Powrót