reklamacja usługi - drzwi wejściowe

• Autor wątku Autor wątku asiasil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asiasil

Użytkownik
Odpowiedzi
105
Jeżeli dwóch emerytów w nieświadomości podpisało zamówienie na drzwi wejściowe - pan chodził po bloku i naciągał... - drzwi zostały zamontowane, niezgodnie z przepisami - tak mi sie wydaję, śruby na zewnątrz, piłowanie drzwi zamiast podniesienie ... ogólnie skrótowo na gołe oko widać fuszerę... i za to ekipa wzięła dużo pieniędzy... Co teraz ? najpierw do "firmy" pisać żeby założyli tak jak w umowie miało być ? czy skierować sprawę do rzecznika praw konsumenta? czy sąd ? Jak można się wycofać ?

Została Pani oszukana, jest to działanie na szerszą skalę, nie jest Pani jedyną poszkodowaną, gdyż spotkałem się już z tą sprawą. Proszę udać się do Rzecznika Praw Konsumenta, on Panią pokieruję.

w/g mnie najpierw poproś kogoś z punktu handlowego zajmującego się zakładaniem drzwi o opinię na temat drzwi i montażu, bo z tego co piszesz
jeszcze nie wynika, że drzwi są zamontowane niezgodnie ze sztuka budowlaną. Śruby na zewnątrz są widoczne od strony korytarza w przypadku montażu na dyble i gdy drzwi otwierają się do środka mieszkanie. Co nie zmienia faktu, że powinny być zaślepki na śrubach w kolorze ościeżnicy. Skrót drzwi to normalna sprawa zwłaszcza w blokach z wielkiej płyty, niektórzy producenci np Gerda, Witex, mają w swoich produktach tzw kaseton ruchomy, pozwalający na regulacje wysokości skrzydła w niektórych modelach, z kolei inne modele np Gerda WD są przeznaczone do skrótu i tak się je montuje, w zależności od otworu oczywiście.

Powrót