Reklamacja w ***- przekroczony czas 14 dni

• Autor wątku Autor wątku janme
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

janme

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Cześć,
pytanie dotyczy reklamacji w sklepie internetowym ***.
Towar uległ awarii (zakupiony w marcu 2022),zgłosiłem reklamację, kurier przyjechał i odebrał paczkę.
9 marca otrzymałem informację- po uprzednim dostarczeniu do Działu Reklamacji, został poddany oględzinom przez naszych specjalistów ds. reklamacji. W kolejnej wiadomości poinformujemy o dalszych ustaleniach podjętych w procesie wyjaśniania Państwa zgłoszenia.
27 marca napisałem maila o braku odpowiedzi w przeciągu 14 dni i prośbę o zwrot gotówki.
28 marca odpowiedź:
Jeżeli skorzystacie Państwo z pośrednictwa***. w złożeniu reklamacji do gwaranta, to może znacząco wydłużyć się czas realizacji reklamacji (nawet do kilku tygodni), gdyż firma *** jest w tym trybie jedynie pośrednikiem, który przekaże sprzęt do autoryzowanego serwisu producenta lub dystrybutora.

Zgłaszałem reklamację, że towar nie działa, czy nawet jeżeli gwarant ma więcej czasu na naprawę towaru- byłoby to zrozumiałe- to nie powinien w przeciągu 14 dni mnie o tym poinformować?

Dziękuję za podpowiedź, sprawa drobna ale zawsze warto wiedzieć jak się poruszać w takich tematach :D
Moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Minimum wysiłku, zapoznanie się z tematami odnośnie reklamacji z tytułu rękojmi, oraz na podstawie gwarancji i wszystko stanie się dla Ciebie jasne :)

Powrót