reklamacja wegla

• Autor wątku Autor wątku paradox2604
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paradox2604

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam ponad dwa tyg temu kupilem poprzez internet ze strony Tani Opal tone workowanego wegla za 900zl do domu zostal mi dostarczony wegiel w identycznym opakowania ale o innej specyfikacji i wielkosci(wszystkie dane sa drukowane na workach), zlozylem reklamacje przyslalem zdjecia i rozmawialem z nimi telefonicznie a panstwo z tej firmy wyslali mi meila zebym zrobil probe sitowa w akredytowanym laboratorium???? niestety nie dosc ze sa to koszta to jeszcze takiego laboratorium u mnie nie ma czy moge domagac sie moich praw i czy bedzie mozna odzyskac stracone pieniadze?

Z jakiego tytułu zareklamowałeś węgiel ? Miałeś prawo do odstąpienia od umowy bez podania przyczyny w ciągu 14 dni, o ile kupiłeś węgiel jako osoba prywatna a nie jako firma.

reklamacja byla z przyczyn ze wielkosc wegla nie byla taka jaka na stronie internetowej wiem ze moge w 14 dni bez podania przyczyna ale na swoj koszt a wez tu teraz tone wegla spowrotem zapakuj na palete i wyslij i ciekawe kiedy pieniadze oddadza?

Jak nie maja informacji, że odesłanie może kosztować więcej niż normalna paczka, to oni musieli by pokryć koszt odesłania (a idę o zakład, że takiego wpisu nie mieli)

ok dobra zlozylem reklamacje oni mi odpisali pozniej dzwonilem i kazali zaproponowac mi inne rozwiazanie wiec znow do nich wyslalem pismo i teraz pytanie bo 14 dni juz mija a oni tak przeciagaja czy wtedy juz nie bede mogl odeslac paczki? poniewaz reklamacje zlozylem jeszcze w tym wymiaze 14 dni ale oni strasznie dlugo odpowiadaja na moje pisma wiec jak to teraz jest ?

Powrót