Reklamacja Windowsa? Czy to mozliwe?

• Autor wątku Autor wątku Magnificus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Magnificus

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
2 tygodnie temu zakupilem nowego laptopa z oprogramowaniem Windows Vista. Od samego poczatku komputer wieszal sie przy byle okazji, chodzi wolno, wiesza sie gdy tylko otworze kilka aplikacji naraz, osobiscie wiem ze to wina systemu choc w praktyce nie moge tego udowodnic. Powinienem wiec chyba reklamowac laptopa i system jako calosc prawda? tylko czy serwis uzna mi taka reklamacje, czy mam szanse otrzymac inny system? Moim zdaniem praca na tym komputerze w obecnym jego stanie jest niemozliwa ale czy taki wniosek ma wogole sens? Bo nie mam ochoty wysylac laptopa i tracic czas zeby stwierdzono ze nic nie mozna zrobic.

Druga sprawa odnosi sie do samego sprzedawcy ktory nie pozostawil mi zadnego wyboru sprzedajac mi laptopa z juz wgranym systemem. Wiem ze to standardowa sytuacja ale czy moge sie dochodzic swoich praw z samym sklepem/sprzedawca a nie z serwisem?

Kupił Pan laptop w zestawie z systemem, więc należy reklamować ewentualnie laptop z systemem, nie sam system - serwis ma obowiązek określić, co jest powodem nieprawidłowego działania i naprawić to.

Kupując zestaw, wyraził Pan zgodę na warunki umowy, więc obecnie próba dochodzenia swoich praw ze sklepem będzie raczej mało efektywna.

Pozdrawiam.

Powrót