K
konicz93
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 32
Witam,
reklamowałem słuchawki w kolorze czarnym z powodu niedziałającej jednej słuchawki. Reklamację sklep otrzymał dnia 08.09.2023 r., wczoraj tj. 02.10.2023 r. (czyli mocno przekroczony termin 14 dni) otrzymałem informację, że reklamacja została uznana.
Treść wiadomości e-mail:
Dziś otrzymałem słuchawki, po otworzeniu przesyłki okazało się że są czerwone, co mi nie pasuje. Napisałem do sklepu tą informację i otrzymałem taką odpowiedź:
Co mogę zrobić w tym przypadku, czy mają prawo wysłać bez mojej zgody inny kolor? Czy mogę teraz żądać zwrotu pieniędzy za ten zakup lub wymiany na taki model (kolor) jaki reklamowałem?
Z góry dziękuję za pomoc.
reklamowałem słuchawki w kolorze czarnym z powodu niedziałającej jednej słuchawki. Reklamację sklep otrzymał dnia 08.09.2023 r., wczoraj tj. 02.10.2023 r. (czyli mocno przekroczony termin 14 dni) otrzymałem informację, że reklamacja została uznana.
Treść wiadomości e-mail:
Szanowny Panie,
Uprzejmie informujemy, że zgłoszona reklamacja z tytułu rękojmi została rozpatrzona i roszczenia zostały uznane za w pełni uzasadnione.
Reklamacja została rozpatrzona w oparciu o przepisy regulowane ustawą z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta (Dz.U. z 2019, poz. 134 t.j. z dnia 23 stycznia 2019) oraz w oparciu o przepisy Kodeksu Cywilnego z dnia 23 kwietnia 1964 r.).
Towar poddano weryfikacji w autoryzowanym serwisie producenta HUAWEI - Salon Serwisowy Huawei Gdynia/Świętojańska 90, 81-388 Gdynia/ i stwierdzono, że zgłoszona usterka występuje i urządzenie zostało wymienione na nowe. Do wiadomości dołączamy raport serwisowy.
W związku z powyższym roszczenie wymiana zostało uwzględnione. Wymieniony produkt zostanie wysłany na adres wskazany w formularzu w dniu 02.10.2023.
Zgadzamy się na wzięcie udziału w postępowaniu w sprawie pozasądowego rozwiązywania sporów konsumenckich.
Dziś otrzymałem słuchawki, po otworzeniu przesyłki okazało się że są czerwone, co mi nie pasuje. Napisałem do sklepu tą informację i otrzymałem taką odpowiedź:
Zgodnie z reklamacja Pana reklamacja z tytułu rękojmi została rozpatrzona pozytywnie. Na podstawie reklamacji udało się otrzymać słuchawki w kolorze czerwonym od producenta.
Nie było możliwości otrzymać w innym kolorze.
Co mogę zrobić w tym przypadku, czy mają prawo wysłać bez mojej zgody inny kolor? Czy mogę teraz żądać zwrotu pieniędzy za ten zakup lub wymiany na taki model (kolor) jaki reklamowałem?
Z góry dziękuję za pomoc.