Reklamacja z tytułu rękojmi

• Autor wątku Autor wątku A2204
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

A2204

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,mam pytanie odnośnie reklamacji z tytułu rękojmi.Opiszę w skrócie moją sytuację.Zakupiłam zegarek smartwatch, który po 2 tyg.zaczął gubić godzinę,nie przychodzą powiadomienia,mierzy puls nie będąc na nadgarstku.Udałam się do sklepu w celu reklamacji ,tam Panie wypisały reklamację z tytułu gwarancji.Po tyg.otrzymałam odpowiedź, że mogę sobie wybrać inny zegarek(ale w tej cenie aktualnie nic nie mają więc mogę dopłacić do innego lub wybrać zegarek analogowy)lub otrzymam bon podarunkowu na tą kwotę do wykorzystania przez rok.Nie odpowiada mi takie rozwiązanie, czy w związku z tym mogę starać się o zwrot gotówki z tytułu rękojmi,ze względu na istotną wadę fizyczną?W sklepie powiedzieli,że jak jest zgłoszona reklamacja z tytułu gwarancji to nie ma takiej opcji,oni nic nie wiedzą na ten temat.Plus pytanie na stanie mają chyba identyczny zegarek do tego reklamowanego przeze mnie ,ale jest on obecnie 50 zł tańszy niż w dniu kiedy ja robiłam zakup,czy w związku z tym mogą chcieć wcisnąć mi ten zegarek?

Skoro została zgłoszona reklamacja z tytułu gwarancji, to rękojmia nie ma w tym przypadku zastosowania.

Powrót