Reklamacja z tytuły rękojmi.

• Autor wątku Autor wątku piotrkus13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotrkus13

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam, cały problem jest opisany w dokumencie poniżej, troszkę jestem w kropce bo nie wiem jak dalej odpowiedzieć na to pismo ze strony sklepu a z tego co poczytałem to jednak mam prawo do odstąpienia od umowy ponieważ telefon był 3 krotnie naprawiany i za ostatnim razem powrócił z serwisu w tym samym stanie, prosiłbym o pomoc, odwdzięczę się :)

Reklamacja z tytułu rękojmi

W dniu 23-04-2016 roku nabyłem w ramach umowy sprzedaży S054/160423750502, telefon: LG GSM SMARTFON LG G4 H815 LEATHER BLACK, IMEI: 359872069507191.
.
W dniu 26-10-2016 roku stwierdziłem wadę fizyczną zakupionego telefonu, polegającą na tym, że Nie można uruchomić aparatu oraz lampy błyskowej następnego dnia zgłosiłem u państwa reklamacje Nr 11180/S064 po odbiorze z serwis aparat oraz lampa działa przez pewien czas po czym znów przestała, dnia 21-03-2017 roku znów zgłosiłem reklamacje Nr 12235/S064 po czym aparat oraz lampa działały dwa dni i dnia 30-03-2017 roku po raz trzeci zgłosiłem reklamacje Nr 12283/S064 i po odbiorze telefonu w sklepie gdy wrócił z serwisu po uruchomiłem nadal było to samo już pomijam fakt że wrócił z serwisu w takim samym stanie jakim został wysłany.

W związku z powyższym, działając zgodnie z art. 561 Kodeksu cywilnego (Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny ( tekst jednolity Dz.U. 2016, poz. 380), żądam odstąpienia od umowy i proszę o zwrot ceny Produktu na konto --------

Jednocześnie oświadczam, ze nie wyrażam zgody na naprawę reklamowanego sprzętu oraz jego wymiany.

O sposobie rozpatrzenia reklamacji z tytułu rękojmi, proszę mnie zawiadomić na piśmie, na wskazany wyżej adres.
Z poważaniem
Laddach Piot

odpowiedź MEDIAEXPERT

https://zapodaj.net/1c724654f97d3.jpg.html

Czy nadal mogę się odwoływać że żądam zwrotu pieniędzy ponieważ wcześniejsze naprawy nic nie dały? Czy mam przystać na ich naprawę?

te pierwsze pismo jest ode mnie do nich a to ze zdj. to jest ich odpowiedź którą dzisiaj otrzymałem.

Loco1 pyta, czy wcześniejsze reklamacje faktycznie kierowałeś do gwaranta, a ta jest pierwsza z tytułu rękojmi, a nie czyje pismo jest w którą stronę...

wcześniejsze reklamacje składałem w sklepie a Oni wysyłali do gwaranta i za czwartym razem złożyłem w sklepie z tytułu rękojmi.
aaa rozumiem czyli powinienem był pisząc tą reklamacje z tytułu rękojmi jako adresata w piśmie podać gwaranta a nie dane sklepu? bo teraz sklep ma prawo naprawić tak jakby na swój koszt?

Ostatnia edycja:
Powrót