Reklamacja za lot

• Autor wątku Autor wątku ShallWeDance
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

ShallWeDance

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. W czerwcu rezerwowałem lot i były problemy z płatnością kartą. Jako, że lot był szybciej niż 2 tygodnie to przelewu nie mogłem zrobić i do wyboru była płatność kartą, lecz ta metoda nie działała. Na drugi dzień dostałem od nich wiadomość, że przepraszają za problemy z płatnością. Jako, że był to lot który musiałem odbyć, znalazłem na stronie Wizzair'a (tą linią leciałem) dane do konta na które mogę wpłacić pieniądze za lot. Pieniądze oczywiście przelałem i wszystko byłoby okej gdyby nie fakt, że tego samego dnia o godzinie 00:00 moja kartą czyli również moje konto, zostało obciążone kwotą równą kosztowi lotu. Czyli w skrócie zapłaciłem podwójnie za jeden lot. Pisałem na reklamacje do Wizzaira i w odpowiedzi dostałem wiadomość, że chcą potwierdzeń wpłaty pieniędzy. Owe potwierdzenia im oczywiście odesłałem i aktualnie czekam na odpowiedź mniej więcej 40 dzień. Jakie są szanse na odzyskanie tych pieniędzy i czy mogę ich jakoś hmm, pogonić, jeżeli chodzi o odpowiedź. Z góry dziękuję za pomoc

Właśnie poczytałem o tym i nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje. Jutro będę dzwonił i zobaczę co to wyjdzie. Dziękuje za pomoc :)

Daj znać jak poszło. I warto tu wspomnieć, że nie wszystkie banki oficjalnie informują o takiej możliwości swoich klientów - jednak mają obowiązek egzekwować reklamacje chargeback.

Zadzwoniłem, porozmawiałem z bardzo miłym panem z którym złożyłem reklamację, tym razem do mojego banku (PKO BP). Przesłałem kopię korespondencji z Wizzairem, dołączyłem potwierdzenia płatności i będę teraz czekał na odpowiedź. Dam znać co dalej się będzie działo.

Witam. Po ponad miesiącu oczekiwania od momenty, gdy zadzwoniłem do mojego banku dostałem zwrot płatności kartą od Wizz Air. Myślałem, że sprawa jest zakończona, ale nie miałem żadnej wiadomości ani od banku, ani od linii lotniczych. Dzisiaj zauważyłem, że na konto wpłynęła druga kwota o tej samej wysokości co za lot z opisem : "uznanie z tytułu transkacji ...". Zgaduję, że jest to ten tzw. chargeback. Zgaduję, że teraz będę musiał zadzwonić do banku i wyjaśnić tą sytuację? Nie chciałbym problemów i chciałbym zamknąć już tą sprawę ale widzę, że daleka droga przede mną.

Powrót