M
morfeusz127
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
witam!!! mam pewien problem a mianowicie w kwietniu tego roku zakupiłem 650 mb łat na więźbę dachową w miejscowym tartaku. zaraz po tym jak je przywieziono i złożono na mojej posesji, zabezpieczyłem je folią przed działaniem deszczu, nie przyglądając się zbytno temu jak wyglądają pod względem prostoliniowości. kilka dni temu rozpoczełem remont dachu i usunołem folie pod którą to co zobaczyłem moge nazwać jedynie "tragedią" łaty są powyginane i widać na wszystkich wcięcia i duże nierówności które napewno nie są winą słońca ani niewłaściwego składowania.
Udałem się da tartaku zgłosić reklamacje, w odpowiedzi usłyszałem że takie wcięcia i różnice wymiarów są czymś normalnym oraz że właściciel tartaku nie ma żadnej pewności że łaty o których mówie zostały zrobione przez jego mzakład ponieważ mineło już 4 miesiące i mogłem zakupić je gdzie indziej i "wcisnąć" go w reklamacje.
mam więc problem i nie wiem co robic? aaa i jeszcze jedno, przy zakupie zgodziłem się na brak faktury VAT i posiadam jedynie WZ na której jest kwota zaliczki i całkowita suma zakupionego drewna.
Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam
Udałem się da tartaku zgłosić reklamacje, w odpowiedzi usłyszałem że takie wcięcia i różnice wymiarów są czymś normalnym oraz że właściciel tartaku nie ma żadnej pewności że łaty o których mówie zostały zrobione przez jego mzakład ponieważ mineło już 4 miesiące i mogłem zakupić je gdzie indziej i "wcisnąć" go w reklamacje.
mam więc problem i nie wiem co robic? aaa i jeszcze jedno, przy zakupie zgodziłem się na brak faktury VAT i posiadam jedynie WZ na której jest kwota zaliczki i całkowita suma zakupionego drewna.
Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam