Reklamacja - zwrot pieniędzy a wyższa aktualna cena towaru

• Autor wątku Autor wątku PaullinaK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PaullinaK

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie.

Mam ostatnio problem związany z reklamacją towaru w sklepie morele. Otóż niecałe dwa lata temu kupiłam pamięci ram za cenę 300zł 16 gb ( 2x8gb). Ostatnio jeden z modułów odmówił współpracy więc wysłałam na gwarancję (tutaj sklep poprosił o wysłanie kompletu pamięci). Reklamacja została uznana natomiast towaru nie mogą wymienić ani naprawić. Zostaje tylko zwrot pieniędzy natomiast cena tych pamięci podniosła się teraz prawie jeszcze raz tyle (542zł). U nich na stronie jest podana cena natomiast widnieje informacja, że towar jest niedostępny. Na stronie producenta widnieje informacja, że produkcję wstrzymano. Czy da radę cos w tym kierunku zrobić czy zostaje tylko zgodzenie się na zwrot pieniędzy? Jak się okazuje przed chwilą również się dowiedziałam, że gdybym chciała aby mi zwrócili pamięci w takim stanie jakim je wysłałam to zostały one zutylizowane.

Zgodzenie się, przecież Tobie nie wyprodukują towaru, skoro nie jest on dostępny. Jak Ty myślałaś, że przebiega reklamacja? Przecież oni te uszkodzone pamięci odesłali do producenta, ten rozliczył się z nimi korektą a oni z Tobą. Skąd mieli by wziąć teraz te pamięci.

Powrót