Reklamacja,zwrot-regulamin firmy

• Autor wątku Autor wątku Lukaskov
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lukaskov

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Piszę ws. regulaminu już Wam pewnej znanej firmy lokującej produkt "Vita Slim proactive". Otóż, zainteresowałem się ich promocją tego produktu jeśli chodzi o kwestie prawne. Następnie wszedłem na ich stronę(wystarczy wpisać słowo klucz w przeglądarkę: "odchudzanie roku"- informacja dla zainteresowanych tematem). Dodam, że temat ten został założony bardziej z ciekawości.

Może i źle zinterpretowałem przepisy prawne tej firmy, ale od tego jest przecież to forum.

W regulaminie doszukałem się pewnych moim zdaniem "sprzecznych" ze sobą kwestii, które chciałem tutaj omówić i dowiedzieć się czy rzeczywiście występuje w regulaminie jakiś "przekręt".

"VII. Reklamacje"

"3. Refundacja Produktu zareklamowanego na podstawie gwarancji satysfakcji jest możliwa jedynie przy pierwszym zakupie Produktu, wyłącznie w odniesieniu do ceny jednej sztuki Produktu odpowiednio na osobę/gospodarstwo domowe, pomimo zamówienia większej ilości Produktów przez Użytkownika. Koszty pakowania i wysyłki, wskazane w paragrafie IV ustęp 10 powyżej, nie podlegają Refundacji."

"8. W przypadku zamówienia większej ilości Produktów przez Użytkownika, do stosowania w dłuższym okresie czasu oraz stwierdzenia braku skuteczności Produktów po pierwszym miesiącu używania, Użytkownik ma prawo rezygnacji z dalszego stosowania. W sytuacji gdy podczas Reklamacji pierwszego Produktu Użytkownik odeśle na adres wskazany przez Sprzedającego pozostałe Produkty w stanie nienaruszonym, Sprzedający zapewni refundację ceny wszystkich nienaruszonych Produktów, pomniejszonej o koszty wysyłki."

Powrót