Reklamacja

• Autor wątku Autor wątku arek12011983
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arek12011983

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Mam pytanie ok 1,5 miesiąca temu oddałem do reklamacji telefon (siemens) fabryka siemensa nie produkuje już telefonów i tym usprawiedliwiają długi czas oczekiwania. Co mogę zrobić (telefon był brany w sieci era) czy na przykład na tej podstawie mogę zerwać umowę z operatorem zaznaczam że mam telefon zastępczy?? a jak nie mogę to........ co mogę?? proszę o odpowiedź gorąco pozdrawiam.:)

Umowy z operatorem zerwać nie możesz.

Ta reklamacja była z gwarancji czy niezgodności towaru z umową? Do serwisu czy do sprzedawcy? Telefon prywatnie czy może na firmę?

Telefon wzięty na firme w salonie ery a na gwarancje oddałem bo sie zawieszał pod koniec okresu gwarancyjnego (telefon od ponad miesiąca w warszawie czeka na części)

No to jak na firmę to pozostaje Ci tylko korzystanie z gwarancji i cierpliwe czekanie aż naprawią telefon.

Witam mam mytanie i prosze o pomoc zakupilam tel samsung c 300 w sieci orange 28.08.2007 pierwszy raz poszedl do naprawy 15.09.2007 i od tamtej pory juz co chwile daje go do naprawy juz teraz pojdzie 5 raz i serwis caly czas uznaje ze tel jest sprawny . Gdyz nie jest sprawny poniewaz samoczynnie zmienia sie kontrast wyswietlacza i jeszcze na dodatek nie moge odcyztac calych smsow jezeli sa wyslane 2 w 1 musze wylaczyc tel i wlaczyc ale i tak to nic nie daje bo pojawia sie koperta ze znakiem zapytania ale serwis twierdzi ze wszystko jest wporzadku <zly> chialam zeby dali mi nowy tel a najlepiej zeby to byl inny model juz powiedzialam ze doplace za inny tel to kobieta w salonie poinformowala mnie ze bedziemy reklamowac az do skutku az naprawia i ze serwis nie wyraza zgody na wymiane tel co ja mam robic wzielam go na orange go i podpisalam umowe na 3 lata i co mam zrobic bo tel nie nadaje sie do uzytku :(:( czy moge znimi zerwac umowe ale zeby nie placic kary tan 600 zl ?? z gory dziekuje za opowiedz pozdrawiam

goska22

Umowę możesz zerwać zawsze. Tylko w tym przypadku radzę przygotować 600 zł kary za zerwanie umowy.
Tak jak wskazała pani z salonu należy reklamować telefon do skutku aż się serwisowi znudzi i dadzą nowy.
Zawsze też możesz po otrzymaniu telefonu z serwisu złożyć reklamację na niezgodność u sprzedawcy ale ja bym narpiew zajeździł serwis z gwarancji :evil:

niekoniecznie, zawsze możesz poprosić serwis o wystawienie ekspertyzy potwierdzającej istnienie usterki i na tej podstawie w salonie wymienią ci tel na nowy. Samsung prawdopodobnie jest w serwisie "RR SERWIS", możesz sama do nich zadzwonić i poprosić o to...jakby co mogę ci podać numer telefonu do nich.

[cytat="Kondzio21"]....zawsze możesz poprosić serwis o wystawienie ekspertyzy potwierdzającej istnienie usterki.....[/cytat]

A czy ekspertyza nie kosztuje, chyba 30 zł i trzeba to zapłacić?

[cytat="Kondzio21"]... i na tej podstawie w salonie wymienią ci tel na nowy.....[/cytat]

:what: Czy aby napewno. Chyba tylko w przypadku gdy usterka jest nieusuwalna :?:

[cytat="SlawkoBoy"]A czy ekspertyza nie kosztuje, chyba 30 zł i trzeba to zapłacić?:[/cytat] nie zdarzyło mi sie jeszcze, aby serwis wystawil fakturę za ekspertyzę. A pracuje w tej branży już półtora roku.

[cytat="SlawkoBoy"]:what: Czy aby napewno. Chyba tylko w przypadku gdy usterka jest nieusuwalna :?:[/cytat][cytat:2mqkm769]
nie, w przypadku, gdy nie mogą go naprawić w serwisie z jakiegoś powodu, np. brak części zamiennych[/cytat:2mqkm769]

[cytat="Kondzio21"]... nie zdarzyło mi sie jeszcze, aby serwis wystawil fakturę za ekspertyzę. A pracuje w tej branży już półtora roku.[/cytat]

Tylko spytałem. Bo miałem takie informacje, że serwis żądał takiej opłaty.....

[cytat="SlawkoBoy"]:what: Czy aby napewno. Chyba tylko w przypadku gdy usterka jest nieusuwalna :?:[/cytat][cytat="Kondzio21"]...
nie, w przypadku, gdy nie mogą go naprawić w serwisie z jakiegoś powodu, np. brak części zamiennych[/cytat]

Słuszna racja. :ok:

[cytat="SlawkoBoy"]Tylko spytałem. Bo miałem takie informacje, że serwis żądał takiej opłaty..... [/cytat]jeżeli minęło od zakupu chyba rok, to wtedy klient musi sam dostarczyć ekspertyzę potwierdzającą usterkę. i w tym wypadku serwis może wystawić fakturę za nią.

Powrót