Reklamacja

• Autor wątku Autor wątku Jesdud
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jesdud

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam.
Mam taki problem, otóż zaniosłam dnia 6 stycznia br. buty do reklamacji w większym sklepie obuwniczym. 15 stycznia dostałam na maila informacje, że moje buty zostały zabrane do naprawy. 23 stycznia natomiast dostałam kolejną informacje, iż mogę już odebrać obuwie ze sklepu. Uradowana poszłam odebrać co moje, jednak jak się okazało w sklepie, miła pani poinformowała mnie, że moja reklamacja została odrzucona przez rzeczoznawcę. Gdy powiedziałam, że na maila przyszła mi zupełnie inna informacja pani zgłupiała i nie wiedziała co ma zrobić. Mało tego, pomimo iż według pracownicy moja reklamacja została odrzucona, to buty były częściowo naprawione, ponieważ w jednym wada została naprawiona, a w drugim zaczęto ją naprawiać, ale nie skończono.
Pani zaproponowała, że odeśle buty do dalszej reklamacji. Dodatkowo przy składaniu reklamacji, na druczku pracownik wpisał w żądaniu klienta "towar zgodny z umową" mimo iż wyraźnie prosiłem o zaznaczenie "naprawa/zwrot gotówki". Co w takiej sytuacji mogę zrobić?

Jakie w rezultacie było żądanie w reklamacji? - najlepiej ją wklej

Przepraszam za absencje w temacie.
Otóż napisałem oświadczenie o odstąpieniu od umowy ze sklepem powołując się na fakt, iż mimo że dostałem informacje o naprawie obuwia, obuwie nie zostało naprawione. Sklep stwierdził że była to naprawa w formie grzecznościowej. Czy jest coś co jeszcze mogę zrobić?
<a href=http://zapodaj.net/8a70491d6a6dd.jpg.html>PISMO R1312759270.jpg</a>

Powrót