Reklamacja

• Autor wątku Autor wątku Niezapominajka1977
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Niezapominajka1977

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dobry wieczór,

26 kwietnia ubiegłego roku kupiłam buty. W ubiegłym tygodniu po raz 3 złożyłam reklamację z prośbą o zwrot gotówki. Wszystkie 3 reklamacje dotyczyły złamania obcasa. Złamanie obcasa stawiało mnie w bardzo niezręcznych sytuacjach, przy ostatnim złamaniu byłam zmuszona kupić nowe buty aby wrócić do domu. Po 3 dniach od złożenia reklamacji otrzymałam telefoniczną informację, że nie otrzymam zwrotu gotówki, natomiast mogą je po raz 3 naprawić na podstawie mojej pisemnej prośby. Proszę o informację czy mogę żądać zwrotu gotówki lub wymiany na nowe? Jeżeli tak na jaką ustawę najlepiej się powołać.:)

pozdrawiam
Niezapominajka

l_ku napisał:
nie znajdziesz tego przyjacielu w zadnej madrej ksiazce. Zycie pisze takie scenariusze juz sprawdzilem kilka razy. Nie ma co teoretyzowac

Jestes na forum prawnym - nie udzielaj porad w kwestiach, o ktorych nie masz zielonego pojecia.

Jest to trochę przykre, że producenci nie ponoszą odpowiedzialności za wadliwy towar. Tym bardziej że buty od października 2014 do kwietnia 2015 leżały w kartonie. Najwyraźniej należy nosić ze sobą buty zapasowe na takie okoliczności. Zatem rozumiem że gwarancja na buty jest 2 lata od daty zakupu przedłużona o terminy reklamacji i przez ten okres mogę jeszcze je reklamować i po 2 latach wyrzucić. :mad:

dzięki, miłego wieczoru

na problem tej Pani jakoś nikt nie umial sensownie odpowiedziec. nie wiem o co Wam chodzi? nie rozumiem tu czegoś. Mozecie mnie oświecic

Nie jesteśmy od oświecania - są dostępne ustawy i literatura. Nie masz pojęcia o tym. co piszesz, wiec proszę żebyś zaniechał udzielania się i wprowadzania w błąd pytających.

wszystko co poradzilem tej pani to prawda
wszystko oparte na doswiadczeniu
nie mozna radzic ludziom nie dazujac na doswiadczeniu, na praktyce
nie mozna, przeciez byloby to nieetyczne.

moja wypowiedz to rzetelna i prawdziwa rada, z ktorej nasza kolezanka wyjdzie w butach ZOBACZYCIE

Powrót