Reklamacja

• Autor wątku Autor wątku luqs91
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

luqs91

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Zakupiłem u producenta drzwi w ilości pięciu sztuk wraz z ościeżnicami wykonanymi z MDF-u. Zamontowałem drzwi po jakiś 2 miesiącach a po kolejnych 2 okazało się, że ościeżnica w górnej części uległa wybrzuszeniu i pęknięciu wzdłuż przy górnym zawiasie. Pęknięcie widać na odległości około 10-15cm i widoczne jest przerwanie okleiny jak i obustronne pęknięcie ościeżnicy.

Napisałem reklamacje do dystrybutora, dodałem zdjęcia, ten po 3 dniach napisał, że według producenta reklamacja niezasadna ponieważ drzwi uległy zamoczeniu....

Fakt drzwi znajdują się między łazienką a korytarzem ale zamoczone być nie mogą ponieważ niema na nich żadnej plam... Tym bardziej, że drugie drzwi miedzy łazienką a pralnią są dobre.

Napisałem odwołanie od ich decyzji, bo z ich odpowiedzi zrozumiałem, że nie zauważyli pęknięcia ościeżnicy na zdjęciu. Ale w odpowiedzi uzyskałem odpowiedz, że producent podtrzymuje swoją odpowiedz i reklamacja niezasadna.

I teraz mam pytanie do was, jakie mogę podjąć kolejne kroki?
Czy oględziny mogą być dokonane jedynie na podstawie zdjęć przesłanych drogą elektroniczną bez udziału osoby która oceni osobiście?

Mam nadzieję, że przedstawiłem swój problem zrozumiale:)

Pozdrawiam,
luqs91

Fakt drzwi znajdują się między łazienką a korytarzem ale zamoczone być nie mogą ponieważ niema na nich żadnej plam...
I nie musi być. Mnie niedawni zalało nowe drzwi na budowie. Nie widać plam, ale po pewnym czasie spuchły na dole.

I teraz mam pytanie do was, jakie mogę podjąć kolejne kroki?
Opinia rzeczoznawcy, że jest to wada a nie skutek zalania i ponowna reklamacja.

Powrót