Reklamacja

• Autor wątku Autor wątku saaandrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

saaandrol

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam.
27.12.2016 zakupiliśmy w sklepie Auchan telewizor Manta.
20.06.2017 nagle przestał działać, wiec następnego dnia wraz z nim udaliśmy się do punktu reklamacyjnego i zadaliśmy naprawy.
14.07.2017 dostalismy smsa, ze reklamacja zostala odrzucona.
Tego samego dnia pojechalismy, czytamy pismo, a tam odmowa z powodu mechanicznego uszkodzenia panelu led. Poprosiliśmy o pokazanie nam TV, a tam faktycznie telewizor uszkodzony, tak jakby ktos w niego kopnął... Cisnienie sie podniosło. Telewizora nie przyjęliśmy.
Nie wiem co dalej. Jaka mam podstawe prawna aby isc i zadac natychmiastowego zwrotu gotowki? No bo wydaje mi sie to juz nie w mojej intencji wyjaśnianie kto i kiedy uszkodził mój telewizor, który do naprawy sie juz nie nadaje... Dodatkowo placimy za satelitę, ktorej nie możemy ogladac od miesiaca, bo nie ma na czym... Pomocy!!!

Napiszcie pismo, że protokół przyjęcia sprzętu NIE uwzględniał w/w uszkodzenia.

Jak będa dalej problemy => Miejski Rzecznik Konsumentów.

----------------------------
Na szybko potrzebowałem kupić telefon (na 2 tygodnie). Padło na MANTA w Auchan. Uzywalem go moze 3 dni bo od poczatku sprawial problemy - wyłączał się.

Oddałem do AUCHAN z tytyłu rękojmi - od ręki / w ciągu kilku dni ODRZUCILI reklamację. W ramach dobrej wspólpracy wysłali do serwisu na gwarancji - odmowa naprawy bo niby gniazdo ładowania uszkodzone :brawo:
Telefon ładował się normalnie tylko sam się wyłączał o roznych porach.

Jaki z tego wniosek? :what:

Ostatnia edycja:
Powrót