B
bartii9512
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam, kupiłem pare dni temu auto, ogólnie auto na pierwszy rzut oka było okej, silnik dobrze pracował, ponoć "dbano" o niego, byłe małe usterki typu brak lusterka czy wgnieciony zamek w bagażniku... ale do rzeczy, pojechałem do mechanika i okazało sie że uszczelka pod głowicą przecieka, samochód był bity, widac dokładnie gdzie był malowany, jest cały zielony, pod zielonym lakierem jest czerwony a po zdjęciu gum uszczelniających bagażnika nawet fiolet się ukazał. Mąż Pani która sprzedała mi samochód sprowadza auta i nimi handluje więc pewnie wie jak zrobić "coś" z "niczego", czuje się oszukany bo nie poinformowano mnie o tych rzeczach a niestety sam tego nie potrafiłem ocenić a zapewne pani dobrze wiedziała co jest z tym samochodem...
Ogólnie spisałem umowę jako osoba fizyczna także z osobą fizyczną (nie firmą), czy mogę się ubiegać o obniżenie kosztu samochodu lub naprawienie lub zwrócenie kosztów naprawy?
Na umowie jest taki zapis: Strony wyłączają uprawnienia kupującego do dochodzenia roszczeń z tytułu wad pojazdu powstałych po dniu zakupu.
Czy ten wpis wyklucza to że mogę ubiegać się zwrot kosztów naprawy lub ubiegać się o jakąkolwiek rekompensatę? Według mnie te wady zostały przede mna zatajone... a i jeszcze jedno, w dokumentach jest katalizator a na facie jest już wycięty, czy to też mogę w jakiś sposób poruszyć?
Ogólnie spisałem umowę jako osoba fizyczna także z osobą fizyczną (nie firmą), czy mogę się ubiegać o obniżenie kosztu samochodu lub naprawienie lub zwrócenie kosztów naprawy?
Na umowie jest taki zapis: Strony wyłączają uprawnienia kupującego do dochodzenia roszczeń z tytułu wad pojazdu powstałych po dniu zakupu.
Czy ten wpis wyklucza to że mogę ubiegać się zwrot kosztów naprawy lub ubiegać się o jakąkolwiek rekompensatę? Według mnie te wady zostały przede mna zatajone... a i jeszcze jedno, w dokumentach jest katalizator a na facie jest już wycięty, czy to też mogę w jakiś sposób poruszyć?