Rękojmia OleOle

• Autor wątku Autor wątku otwock123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

otwock123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, 4 października otrzymałem od kuriera laptopa zamówionego ze sklepu internetowego OleOle.pl. Otworzyłem pudełko, okazało się, że w komputerze nie działa ekran więc tego samego dnia zgłosiłem formularz rekojmi i odesłałem sprzęt (laptop kupiony na JDG i niestety przy uzupełnianiu formularza asystent zaznaczył że zakup ma charakter związany z wykonywaną działalnością). W czwartek 6 października otrzymałem informację, że rozpoczął się proces reklamacyjny, dzisiaj mija 13 dzień od rzekomego startu procesu. Kilka dni po wysłaniu zgłoszenia chciałem zmienić oświadczenie i zapis o korzystaniu ze sprzętu w firmie ale podobno nic nie mogłem już zrobić.

W dniu dzisiejszym firma OleOle poinformowała mnie że mój komputer jedzie z serwisu Asusa do serwisu w Holandii. Zadzwoniłem do Asusa i poinformowali mnie, że oni nic do Holandii nie wysyłają bo wszystko załatwiają w Polsce. Firma OleOle, sama nie wie czemu tak jest i mam dalej czekać na odpowiedź... Zamiast od razu wymienić sprzęt na nowy to próbują zasłaniać się wysyłką do innego serwisu. Jako przedsiębiorca mam chyba związane ręce. Infolinia mówi, że mają niezwłoczny czas na naprawe oraz taki który nie powoduje zbędnych niedogodności. Proszę o poradę co mogę zrobić aby jak najszybciej zakończyć batalie. Nie widzi mi się czekanie miesiąca-dwóch na to aż serwis w innym kraju cokolwiek sprawdzi (Asus twierdzi że oni nic nie wysyłają - OleOle ma natomiast inne zdanie). Jestem bez komputera i bez kilku tysięcy w kieszeni, nie po to kupiłem nowy sprzęt aby toczyły się od razu naprawy i abym oczekiwał miesiącami na decyzję.

Telefonicznie odstąpiłem od umowy ale następnego dnia dowiadywałem się co w tym temacie ale dostałem odpowiedź, że nie mogę tego zrobić bo sprzęt ma charakter związany z działalnością. Odpowiedziałem im, że zgłaszałem pomyłkę w formularzu ale nikt nie chciał mnie słuchać.

Dziękuje za wszelkie wskazówki.:-x

Ostatnia edycja:
Powrót