M
mrorys
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Dzień dobry. 27 maja br. kupiłem przez sklep internetowy wieżę ***. Sprzęt nie spełnił moich oczekiwań. Dżwięk był taki sobie,pilot "łapał' z odległości max 1 metra a na dodatek na początku września przestał odtwarzać płyty CD. Napisałem do sprzedawcy e-maila z opisem sytuacji i reklamowałem nabytek z tytułu rękojmi i prośbą o zwrot pieniędzy. Sprzedawca mi odpisał abym przysłał wieżę do niego. 10 września wysłałem paczkę myśląc że przychyli się do mojej prośby. 29 września (bez żadnego wyprzedzającego maila) dostałem paczkę zwrotną z ...naprawionym napędem CD i listem w środku że moja prośba o zwrot gotówki nie została uwzględniona i zwracają mi "naprawiony" sprzęt. A mały zasięg pilota i dżwięk jest normą w tego typu sprzęcie. Tylko że przed zakupem o tym nie wiedziałem a opis sprzętu milczał o tych "niedogodnościach".
Moje pytanie: czy mam szansę na odzyskanie pieniędzy i zwrot tego cuda z którego i tak nie będę korzystał ?
Dodam że wieża kosztowała 740 zł + koszt wysyłki na reklamację.
moderacja
Moje pytanie: czy mam szansę na odzyskanie pieniędzy i zwrot tego cuda z którego i tak nie będę korzystał ?
Dodam że wieża kosztowała 740 zł + koszt wysyłki na reklamację.
moderacja
Ostatnią edycję dokonał moderator: