rekojmia- wymiana rtv euro agd

• Autor wątku Autor wątku lucass144
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lucass144

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Ja jako konsument Dn. 20.01.2017 złożyłem do sprzedawcy reklamację słuchawek kupionych w sklepie ''RTV EURO AGD'' na zasadzie rękojmi, gdzie prosiłem o wymianę na produkt nowy, wolny od wad. Dodatkowo zaznaczyłem na reklamacji,że nie zezwalam na naprawę.

Po 14 dniach nie otrzymałem żadnej informacji o rozpatrzeniu mojej reklamacji pozytywnie bądź negatywnie, żadnego wyraźnego oświadczenia sprzedawcy o ustosunkowaniu się do reklamacji.

Jedyne informacje jakie dostałem to sms i mail, że sprzęt znajduje się w serwisie, a następnie sms i mail, że sprzęt został odebrany z serwisu.
Dn. 6.02.2017 dostałem informację,że sprzęt jest do odebrania i mam na to 14 dni,potem naliczane koszty trzymania sprzętu na magazynie.

Dzwoniąc na infolinię dowiedziałem się,że sprzęt został naprawiony, gdzie przypominałem,ze zaznaczyłem wyraźnie,że nie wyrażam zgody na naprawę sprzętu.

Dn. 4.02.2017 wysłałem e-mailem do sprzedawcy pismo ''wezwanie do spełnienia żądania reklamacyjnego'', gdzie zaznaczyłem,ze proszę o wymianę sprzętu w terminie 7 dni od otrzymania tego pisma, następnie dostałem potwierdzenie otrzymania,poprzez nadanie numeru zgłoszenia.

Dostałem odpowiedz ze zostały wymienione na ''nowe'' same słuchawki. zwróci mi stare akcesoria itp.

czy nie powienien sprzedawca wymienić na całkowicie nowy produkt ?
tzn. fabrycznie zapakowany?

Pozdrawiam

A jaki to był towar i jaka usterka?

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Słuchawki Beats solo 2.

Prawa słuchawka przestała odtwarzać dzwięk, więc sprzęt nie spełnia zadania do jakiego został stworzony.

Powrót