G
gjorgi
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
witam 26.05.2015 przelałem za umówione buty nike sprzedającemu który jest osobą fizyczną tak jak ja. Buty były wystawione na allegro jednak aukcja sie skończyła i o zakupie zdecydowała korespondencja mailowa, wcześniej w opisie aukcji było buty używane w bardzo dobrym stanie poparte 10 zdjęciami. Później poprosiłem sprzedającego o zdjęcia na e mail dla pewności co do kupowanych butów. Przelałem za buty i 2 czerwca odebrałem paczkę od listonosza. Po otwarciu okazało się ze buty z przodu mają przetarcie otwierałem paczkę przy 1 osobie. przetarcie dyskwalifikuje buty żeby w nich chodzić, sprawdziłem jeszcze raz te 10 zdjęć i na żadnym wada nie jest wskazana, na jednym ze zdjęć sprzedający położył na tej stronie buta drugiego but przez co przetarcie zostało zasłonięte. Poinformowałem sprzedającego drogą mailową o sytuacji po czym dostałem odpowiedź ze ma inne zdanie i kontakt się po tym urwał, czy w sytuacji kiedy zdecydowałem się kupić buty bez aukcji przysługuje mi prawo rękojmi za wady ukryte? Nie chce obniżania ceny tylko zwrot całej kwoty. Nie ma kontaktu ze sprzedającym i nie wiem jak się za to zabrać czy założyć sprawę? Ile mam czasu na to. Były podobne tematy, ale żaden nie był jeśli zakup odbył się poprzez ustalenie stron w korespondencji mailowej