rekompensata za opózniony lot

• Autor wątku Autor wątku m1a
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

m1a

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
witam.
kupiłam bilety lotnicze od wizzar na lot z katowic do Doncaster.Lot został opózniony o5 godzin oczym dowiedzialam się dopiero na lotnisku.Chciałabym dowiedzieć się czy mam prawo ubiegać się o rekompensatę i jak dokładnie powinnam to zrobić?Próbowałam skorzystać z ich możliwosci i złożyc skargę ale odesłano mnie do systemu inernetowego rozszczygania sporów UE gdzie otrzymałam odpowiedz ze sprawa została zamknieta.Własciwie nic z tego nie zrozumałam.Jesli ktos miał okazje dochodzić sie o taką rekompensate i udało mu sie to załatwic proszę o podpowiedz .Póki co niekoniecznie chcę korzystać z firm które sie tym zajmują.

Zacytuj odpowiedz wizzair gdzie cie odeslano i odpowiedz z tego "sprawa zostala zamknieta".

przesyłam skopiowanA odpowiedz
Odrzucona przez sprzedającego
Zamierzam rozwiązać ten problem wspólnie z konsumentem.

A vitarendezés feltétele, hogy a fogyasztó a vállalkozóval felvegye a kapcsolatot, annak hivatalos felületén. Mivel a fogyasztó ezt megtette és ügye kivizsgálás alatt áll így kérelmét ezen a felületen elutasítjuk.

Az ügyet továbbra is közvetlenül a fogyasztóval kívánjuk megoldani.

Megértését köszönjük.
Fruzsina Schöffer
Rozstrzyganie sporów wymaga, aby konsument skontaktował się z wykonawcą, jego powierzchni. Mając na uwadze, że konsument musi zbadać tę sprawę i w związku z powyższym argument ten zostaje odrzucony.

Ponadto kwestia nadal zajmować się bezpośrednio konsumentowi.

Dziękujemy za zrozumienie.
Dodatkowych informacji udziela Schöffer

z odpowiedzi tej wnioskuje ze mają się ze mną skontaktować i spróbować rozwiązać problem-tylko ze nikt sie nie odzywa od 16.01.chyba ze nic nie zrozumiałam.

Złóż formalną reklamację do przewoźnika - wizzair. Nie daj się nigdzie odsyłać na tym etapie.

ale jak to zrobić?Gdzie i do kogo mam pisać/na ich stronie właściwie nie ma konkretnego adresu odsłają do ORG Intrnetowy system rozszczygania sporów UE a potem dostajesz taką odpowiedz jak wyżej .Proszę o konkretną podpowiedz.

Jak nie ma adresu ? Ja go widzę.
A na fakturze też nie ma ?

niestety nie mam faktury tylko bilet.Gdzie to widzisz na bilecie ?jedynie pozostaje kontakt przez ich stronę.tam tez pisałam skargę i czekam na odpowiedz.

Powrót