Rekompensata za utracony deputat węglowy

• Autor wątku Autor wątku eyhm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

eyhm

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Jeśli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie.
Zastanawiam się czy będzie mi się należała rekompensata za utracony deputat węglowy w sytuacji, gdy pobierałam rentę rodzinną, ale w sierpniu z racji ostatniego roku szkoły policealnej ( pod koniec roku ukończenię 25 lat) renta została wypłacona ostatni raz. Czy mimo, że nie pobieram już renty rodzinnej będę mogła złożyć wniosek o rekompensatę? Dodam, że jestem sierotą.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

Ja ostatnią rentę otrzymałam we wrześniu i też się zastanawiam co z tą rekompensatą. W tym tygodniu chyba złożę wniosek i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ja wniosek dziś złożyłam. Chociaż babka z początku nie chciała przyjąć. Ale podzwoniła i przyjęła wraz z kserokopią ostatniej decyzji.

eyhm napisał:
Ja wniosek dziś złożyłam. Chociaż babka z początku nie chciała przyjąć. Ale podzwoniła i przyjęła wraz z kserokopią ostatniej decyzji.

Ale nie mówiła czy w takiej sytuacji rozpatrzą wniosek pozytywnie?
I to wystarczy tylko ostatnia decyzja z ZUSu? Bo ja ostatnią decyzję mam taką że przedłużyli mi w lipcu rentę do września. Wcześniejsze decyzje chyba gdzieś mi przepadły więc zastanawiam się czy iść do Zusu żeby wydali mi zaświadczenie w jakim okresie pobierałam rentę.

Niestety zbyt wiele nie mówiła. Tyle co jedynie piąte przez dziesiąte z ich rozmowy usłyszałam, że powinna przyjąć wniosek. Ja miałam przy sobie jedynie ostatnią decyzję (do kiedy miałam rentę, czyli do końca wakacji). Ale fakt faktem, to nie chcę przecież tej rekompensaty za teraz tylko czas przeszły, w który uczyłam się i można to sprawdzić.
Mam nadzieję, że nie będą komplikować.

eyhm napisał:
Niestety zbyt wiele nie mówiła. Tyle co jedynie piąte przez dziesiąte z ich rozmowy usłyszałam, że powinna przyjąć wniosek. Ja miałam przy sobie jedynie ostatnią decyzję (do kiedy miałam rentę, czyli do końca wakacji). Ale fakt faktem, to nie chcę przecież tej rekompensaty za teraz tylko czas przeszły, w który uczyłam się i można to sprawdzić.
Mam nadzieję, że nie będą komplikować.

Jak już będziesz mieć jakąś decyzję to daj tu znać.

Odkopię stary temat, ale tematyka w sumie podobna. Dodzwonić się na kopalnię na właściwy dział graniczy z cudem, na e-mail nie odpisują.

Zastanawiam się czy będzie mi się należała rekompensata za utracony deputat węglowy w sytuacji, gdy pobierałam rentę rodzinną, ale w sierpniu (2017) z racji ostatniego roku szkoły policealnej ( pod koniec roku ukończenię 25 lat) renta została wypłacona ostatni raz. Czy mimo, że nie pobieram już renty rodzinnej będę mogła złożyć wniosek o rekompensatę? Dodam, że jestem sierotą, co wg. wytycznych niby tym razem jest podstawą do rekompensaty. Jest w ogóle sens składania wniosku, czy ponownie mija się to z celem?

Powrót