Rekrutacja na studia II stopnia

• Autor wątku Autor wątku ferdynat
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

ferdynat

Użytkownik
Odpowiedzi
86
Witam,

Chciałem uzyskać odpowiedź na pytanie:
  1. ukończyłem studia I stopnia (niestacjonarne - zaoczne), to czy mogę się starać o przyjecie na studia II stopnia w trybie stacjonarnym?
  2. Czy będą ww. przypadku jakieś różnice programowe?

Niby absolwent, a zadaje takie pytania na forum prawnym. Myślałem, że ludzie wykształceni cechują się jakimś logicznym tokiem rozumowania.

To nie jest problem prawny. Zadzwoń, lub wejdź na stronę uczelni, którą jesteś zainteresowany i sprawdź/zapytaj.

Pierwsza z tych kwestii jest uregulowana ustawą prawo o szkolnictwie wyższym. Odpowiedź brzmi: tak.

Dziękuje za odpowiedź. Wiedziałem, że tak jest, nawet w samym suplemencie do dyplomu jest napisane:

Dostęp do dalszych studiów: możliwość ubiegania się o przyjecie na studia drugiego stopnia, możliwość ubiegania się o udział w studiach dyplomowych.

Moją zasadą jest, że zawsze dokonuje pełnej analizy sytuacji, nawet gdy odpowiedź jest oczywisty.

Cytując:

To nie jest problem prawny.

Przepraszam, jeśli Pana uraziłem i za zadanie pytania. Postaram się "żadnych" głupich pytań nie zadawać, pozdrawiam. Życzę też cierpliwość i pokory, przydaje się w życiu.

ferdynat napisał:
Moją zasadą jest, że zawsze dokonuje pełnej analizy sytuacji

Więc nie rozumiem, co Pana powstrzymało przed dowiedzeniem się u źródła, czyli na uczelni. Razi mnie jak ktoś udaje, że nie umie sobie dam poradzić z tak banalną sprawą, ale może za moich czasów inaczej się do tego podchodziło i człowiek po prostu miał jaja, żeby samemu zadzwonić, czy się przejść w swojej sprawie nie licząc na innych, że odrobią za niego lekcje. Pańskie pytania były wielce nieroztropne.

Powrót