A
asia549
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 142
Dzień dobry w 2022 roku „znajomy” zgodził się wyremontować mi łazienkę w mieszkaniu. Remont polegał na wykafelkowaniu ścian, podłogi, zabudowanie rur odpowietrzających. Cena jaką chciał za remont to 1800zl ( nie spisałam żadnej umowy) wszystko było słownie w moim mieszkaniu. Za dodatkową opłatą zamontował prysznic, WC, zlew w łazience i w kuchni. Jednak pierwotną kwotę chciał 300 a po rozliczeniu się ze mną zgadzał 500 na co nie byłam przygotowana więc powiedziałam że dostanie kiedy indziej. W czasie remontu kazałam się mu wstrzymać z kładzeniem kafelek na ścianie na której był stary kaloryfer bo chciałam go wymienić i ustalillismy że dokończy remont tej ściany i zabudowy po wymianie kaloryfera co wiązało się po zakończeniu sezonu grzewczego. W między czasie owy Pan został aresztowany prawdopodobnie za nie płacenie alimentów. Nie miałam z nim kontaktu przez jakieś 6 miesięcy. Gdy się pojawił dopytywałam czy dokończy mi łazienkę bo kaloryfer już dawno mam wymieniony a jego nie było. Oczywiście obiecywał że to zrobi i tak mijały miesiące. W końcu miałam już dość jego zbyć i napisałam mu wiadomość że jeśli nie ma ochoty dokończyć remontu to powinien zwrócić mi pieniądze za część której nie zrobił ( dostał ode mnie całą kwotę 1800zl tak jak do umawialiśmy). Teraz on przychodzi do mnie do pracy ( pracuje w sklepie) wyzywa mnie od oszustów złodziei dusigroszów i żąda ode mnie pieniędzy za remont łazienki. W czasie remontu załamał mi deskę wolnoopadajac do WC a nowa kosztowała mnie 100zl poza tym zrobił dziurę w ścianie w przedpokoju co musiał mi brat zagipsowac i musiałam od nowa malować bo już nie miałam takiej farby. Poza tym tak zamontował mi prysznic że mi z niego ciekło musiałam prosić panów z bloku żeby mi pomogli to poprawić, w kuchni źle zamontował wężyki od wody i nie przymocował zlewu do blatu więc wszystko latało i przeciekało. Czy można takiej osobie zrobić sprawę sądową jeśli nada będzie mnie wyzywał???? Nie mam potwierdzenia wpłaty bo dawałam mu pieniądze do ręki że świadków mam tylko mamę córkę nieletnią no ale ona może nie pamiętać że dostał ode mnie pieniądze. Co radzicie szczerze jestem zmęczona tą sytuacją a łazienka nadal nie dokończona a minęło już tyle czasu.