Renta chorobowa wzork

• Autor wątku Autor wątku Sebastian11231567
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sebastian11231567

Użytkownik
Odpowiedzi
39
Witam w wieku 16 lat miałem wadę wzroku 1,0 0,7
Po pójściu do zawodówki prawe oko mj się pogorszyło 0,4 i ciężko mam znaleźć prace przez to.. mam obecnie 20 lat przepracowane
3 lata praktyk
6 miesięcy stażu
3msc na umowę i pracy czy mogę się starać o rentę chorobowa ? Dobre i 3-12msc żeby uzbierać operacje laserowa może zrobić pozdrawiam

To ze masz lekka wade wzroku to nie tragedia. Wystarcza szkla lub oklulary...

karolla0905 napisał:

Nosiłem soczewki i właśnie nie dają nic..
Mam astygmstyzm a przez prace fizyczna 16-20 lat wzork z ostrości 0,7 czyli w miarę dobrej pogorszył mi się sz do 0,4 a w moim zawodzie wada wzroku z korekcja 0,5 bez 0,4 nie przyjmą mnie gdzie do pracy nie mówiąc już o pracy jako np. Kierowca.. na bilansach w papierach będę miał zd w wieku 15/16-20 lat wada mi się pogorszyła

karolla0905 napisał:

Na produkcje czy gdzieś gdzie są wysokościowe badania potrzebne nie ma szans

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jak nic nie daja? Nie mozliwe. Koleżanka przy minus 4.5 i astygmatyzn ma szkla i widzi bardzo dobrze. Ja mam minus 2 i przeszlam bez problemu badania na kierowce w okularach. W pracy na produkcji mialam ludzi w okularach i w soczewkach...Jest tysiace prac gdzie wzrok nie musi byc idealny.

Z taką małą wadą wzroku nie przyznają renty, nawet grupy nie dadzą, mi po 20 operacjach nogi(kolano, biodro) zabrali rentę przed operacją endoprotezy :(

Powrót