Renta niemiecka i ubezpieczenie.

• Autor wątku Autor wątku Juzef66
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Juzef66

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Mam bardzo małą rentę w Niemczech . Żeby dostać pieniądze z socjalu zażądali abym się ubezpieczył dodatkowo w NOVITAS BKK, socjalu z jakiegoś powodu nie otrzymałem, a ubezpieczenie mi naliczają. W ciągu trzech miesięcy 900 Euro i nie chcą mnie z ubezpieczenia wypisać. Co w tym wypadku mam robić i korzystam z pomocy rodziny. Dziękuję i pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Juzef66
Jakie posiadasz obywatelstwo.

Cytat:
aby się ubezpieczył dodatkowo w NOVITAS BKK,

Ubezpieczając się nie byłaś zorientowana jaka jest stawka ubezpieczeniowa w Niemczech nie ma nic za darmo.
Zgłoś się do Caritasu tam otrzymasz pomoc oni zadzwonią do ubezpieczalni i wyjaśnią ci sprawę.
Ile lat przepracowałaś w Niemczech na tak niską emeryturę.

Dzień dobry. mam niemiecką emeryturę. Obecnie jestem w polsce i uległem wypadkowi samochodowemu, jestem polakiem czy mam ubezpieczenie zdrowotne mieszkam i w niemczech i w polsce a rentę dopiero pobierać i w sumie nie wiem jak to wygląda prawnie. Dziękuję.

ONDREJ13
Dzień dobry. mam niemiecką emeryturę. Obecnie jestem w polsce i uległem wypadkowi samochodowemu, jestem polakiem czy mam ubezpieczenie zdrowotne mieszkam i w niemczech i w polsce
To ty nie wiesz jakie posiadasz ubezpieczenie -dowiesz się jak szpital wystawi ci rachónek do zapłaty.
1.Czy masz Niemiecką legitymacje ubezpieczeniowa czy Polską ZUS a może nie posiadasz żadnej.
2.Mając Niemiecką emeryture nie znaczy że masz ubezpieczenie

Powrót