Renta rodzinna, a rezygnacja ze studiów.

• Autor wątku Autor wątku sewciu50
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sewciu50

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie! Z góry przepraszam, że pewnie powielam temat, i był już kilka razy wałkowany, ale kilku rzeczy nie rozumiem, i też nie udało mi się wywnioskować z poprzednich tematów.
Obecnie, jestem studentem pierwszego roku, ale mam zamiar w najbliższym czasie zrezygonować z studiów, i pójść do szkoły policealnej. (zupełnie nietrafiony kierunek), moje pytanie brzmi - czy zus, może żądać jakiegoś zwrotu, gdy nie zgłoszę mojej rezygnacji, i nie przyniose zaświadczenia o uczęszczaniu do owej szkoły policealnej? Czy muszę przynosić zaświadczenie o rezygnacji z studiów, czy wystarczy samo zaświadczenie z szkoły policealnej? Dodam, że do tej pory (mamy listopad), uczęszczałem na niemal wszystkie zajęcia i wykłady.
Licze, na jakieś wyjaśnienie tych kwestii, jak coś jest niezrozumiałe to oczywiście wyjaśnię.

Masz obowiązek zawiadomić ZUS o zakończeniu nauki i podjęciu nauki w nowej szkole. Zaświadczenia do kiedy byłeś studentem i od kiedy będziesz uczniem należy przedłożyć jak najszybciej. Jeżeli nie będzie przerwy w nauce to będzie ciągłość wypłaty renty rodzinnej.

Powrót