renta rodzinna po mezu

• Autor wątku Autor wątku marlenag121
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marlenag121

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam,mam pytanie w marcu 2004 r zmarl moj maz,zostala mi przyznana renta rodzinna na 1 rok.Obecnie rente pobiera moja corka,poniewaz uczy sie,6 listopada 2014 konczy ona 23 lata.Ja od 1 miesiaca choruje na gruzlice pluc,urodzilam sie 1966r,mam pytanie czy mam szanse na otrzymanie renty rodzinnej po mezu?

witam,szkoda,ze nikt nie jest w stanie odpowiedzic mi na moje pytanie

A wystarczyłoby zamiast wejść tu znaleźć stronę ZUS. Lub poczytać "gotowce" na Forum (działa wyszukiwarka).
50 lat uykończy Pani w 2016r., więc od śmierci męża minie 12 lat (za dużo). Od czasu osiągnięcia pełnoletności przez córkę - 7 lat (także zbyt dużo). Niestety, RR Pani się nie należy.

Ostatnia edycja:
corka osiagnela pelnoletnosc 5 lat temu,ale caly czas sie uczy i bedzie sie uczyla,w listopadzie konczy 23 lata,slyszalamze przed ukonczeniem 23 lat przez corke stane sie czesciowo niezdolna do pracy moge starac sie o rente rodzinna

obecnie przebywam miesiac w szpitalu,jeszcze 1 miesiac mi zostal,po tym czasie chce stanac na komisje lekarska,jest to gruzlica pluc na ktora sie choruje ok 6 miesiecy

napewno przez pare miesiecy bede otrzymywala zwolnienie lekarskie ,a wydaje mi sie ze jest to jednoznaczne z tym,ze jestem niezdolna w tymczasie do pracy

===========================

Proszę korzystać z przez 20 minut od napisanie postu.

zwolnienie lekarskie nie jest tożsame z częściową/całkowitą niezdolnością do pracy orzekaną przez lekarza orzecznika ...

Powrót