Renta rodzinna,podzielona na dwie osoby

• Autor wątku Autor wątku Eewa21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Eewa21

Pobieram rentę rodzinną na pół z moją siostrą.mojej siostrze wstrzymali rentę od dnia 1 kwietnia 2010.i wydaje mi się że w tym momencie ja powinnam ją dostać, ale niestety nie otrzymałam. Pisałam do zus-u o wyrównanie renty, a oni odpisali że czekają na wyjaśnienia ze szkoły od mojej siostry.w maju 21-go okazało się że moja siostra otrzymała wyrównanie za kwiecień i za maj.wiem bardzo dobrze że nie uczęszcza do szkoły choć nie jest skreślona z listy uczniów.wiem że też nie mogła dostarczyć zaświadczenia ze szkoły swojej bo byłam i osobiście rozmawiałam z dyrektorem.tak więc pytanie moje brzmi dlaczego tak się stało że dostała te pieniądze? A chciałam zaznaczyć że moja siostra zawsze miała problemy z chodzeniem do szkoły i dlatego szkoła postanowiła jej wydawać zaświadczenia co miesiąc.ostatnie zaświadczenie wzieła w grudniu 2009 na styczeń. A później nie dostarczała.dlaczego zus to przeoczył. I czy pieniądze za miesiąc kwiecień i maj mi się należą? Chciałam jeszcze podkreślić że napisałam teraz do zus-u o wyrównanie pieniędzy począwszy od 1 kwietnia ponieważ moja siostra nie chodzi do szkoły. Myślicie że co mi odpiszą......
Eewa21 jest off-line

Poczekaj aż odpiszą. Nie bawimy się we wróżki :)

Powrót