Renta rodzinna, szkoła policealna

• Autor wątku Autor wątku robalek27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

robalek27

Witam. Pobieram rente rodzinną. W zeszłym roku szkolnym uczęszczałam w 1 i 2 semestrze do szkoły policealnej.(nauczanie trwało rok) Chodziłam na zajęcia normalnie i robiłam zadania. Później przyszło nauczanie zdalne, to spowodowało przesunięcie egzaminów końcowych na sierpień. Moje pytanie polega na tym czy mogą być jakieś problemy z tym skoro nie przyszłam na egzamin końcowy?(nie zdałam tej szkoły,2 semestru)Obecność i status słuchacza miałam normalnie tylko po prostu nie ukończyłam szkoły nie stawiając się na tym egzaminie. Czy wpływa to jakoś na to ze ZUS moze sie doczepić ze nie skończyłam szkoły z pozytywnym rezultatem?

Zmiana kierunku, policealna

Witam. Chodzi o rentę rodzinną. Czy muszę informować ZUS o zmianie kierunku, który jest w tej samej szkole policealnej? (mój jednak zamknęli i musiałam wybrać z automatu inny) Zaświadczenie było na ten pierwszy kierunek. Czy to ma jakieś znaczenie? Przebieg zajęć taki sam wrzesień-czerwiec.

renta rodzinna za okres wakacyjny

Czy jeżeli nie zdam kursu w szkole policealnej, który kończy się w czerwcu (nie dostane świadectwa itd). to należy mi się normalnie renta rodzinna za okres wakacyjny lipiec sierpień? Dodam, że cały rok chodze do szkoły, rentę mam przyznaną do 31 sierpnia.

Powrót