A
Amaya
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witam, mam 19 lat, byłam w rodzinie zastępczej, w sierpniu się z niej wyprowadziłam i utrzymywałam się z alimentów i pieniędzy z MOPS na kontynuowanie nauki, ponieważ jestem na I roku studiów.
Dziś przyszło pismo od komornika, że mój ojciec zmarł i alimenty nie będą wypłacane...
Wiem, że jest coś takiego jak renta rodzinna, ale nie wiem, jak się zabrać za załatwianie tego..
Mojego ojca praktycznie nie znam, widziałam go kilka razy w życiu jak byłam mała ale nie pamiętam tego.
Nie znam nikogo z rodziny ojca, wiem tylko, że dostawał emeryturę.
Alimenty dostawałam w wysokości 400zł/miesiąc.
Mój ojciec mieszkał i zmarł w Warszawie, ja mieszkam w Bydgoszczy.
Czy mógłby ktoś mi pomóc i napisać jak to załatwić? Najlepiej bez wyjazdu do Warszawy, bo nie bardzo mam na to pieniądze...
Bardzo proszę o pomoc, jeśli nie dostanę renty to pieniądze z opieki nie starczą mi na życie i wyląduję pod mostem...
Dziś przyszło pismo od komornika, że mój ojciec zmarł i alimenty nie będą wypłacane...
Wiem, że jest coś takiego jak renta rodzinna, ale nie wiem, jak się zabrać za załatwianie tego..
Mojego ojca praktycznie nie znam, widziałam go kilka razy w życiu jak byłam mała ale nie pamiętam tego.
Nie znam nikogo z rodziny ojca, wiem tylko, że dostawał emeryturę.
Alimenty dostawałam w wysokości 400zł/miesiąc.
Mój ojciec mieszkał i zmarł w Warszawie, ja mieszkam w Bydgoszczy.
Czy mógłby ktoś mi pomóc i napisać jak to załatwić? Najlepiej bez wyjazdu do Warszawy, bo nie bardzo mam na to pieniądze...
Bardzo proszę o pomoc, jeśli nie dostanę renty to pieniądze z opieki nie starczą mi na życie i wyląduję pod mostem...